ΕΛΛΑΔΑ

9χρονη Τζωρτζίνα: «Θανατηφόρος δηλητηρίαση από κεταμίνη» επιβεβαιώνει το ιατροδικαστικό πόρισμα

9χρονη Τζωρτζίνα: «Θανατηφόρος δηλητηρίαση από κεταμίνη» επιβεβαιώνει το ιατροδικαστικό πόρισμα
Unsplash/Stephen Andrews (Φωτ. αρχείου)

Σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη αποδίδεται ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη

Το ιατροδικαστικό πόρισμα επιβεβαιώνει ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της 9χρονης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη της κεταμίνης σε θανατηφόρα ποσότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωση της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης.

Από την ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη, προκλήθηκε υποξία οδήγησε σε μία μικρή πνευμονορραγία και την κατάρρευση του οργανισμού της.

Στις παρατηρήσεις του πορίσματος αναφέρονται τα εξής:

  • Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα.
  • Σε περίπτωση εκταφής, θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της και παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ