ΕΛΛΑΔΑ

Κατεπείγουσα έρευνα για «συμμετοχή σε αυτοκτονία» και το «Blackout Challenge» στην υπόθεση 14χρονου

Κατεπείγουσα έρευνα για «συμμετοχή σε αυτοκτονία» και το «Blackout Challenge» στην υπόθεση 14χρονου

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος της «συμμετοχής σε αυτοκτονία» διέταξε η  προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή τον απαγχονισμό 14χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, το 14χρονο αγόρι ήδη είχε καταλήξει, με την Αστυνομία να διερευνά τα αίτια που οδήγησαν το παιδί στην αυτοκτονία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμμετείχε το παιδί στο «Blackout Challenge», ή σε κάποιο παρόμοιο φονικό παιχνίδι, γνωστής πλατφόρμας των Μέσων Κοινωνικών Δικτύωσης.

Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια «δοκιμασία» στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν τη στιγμή που τις ανακτούν ξανά, στη γνωστή πλατφόρμα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη «πρόκληση» έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ