ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνα παιχνίδια: 15χρονος ξάπλωσε στον περιφερειακό του Βόλου και οι φίλοι του έβγαζαν βίντεο

Επικίνδυνα παιχνίδια: 15χρονος ξάπλωσε στον περιφερειακό του Βόλου και οι φίλοι του έβγαζαν βίντεο
Χειροπέδες στους γονείς και τους μαθητές για τα παιχνίδια στο δρόμο

Επικίνδυνα παιχνίδια, που θα μπορούσαν να είχαν αποβει μοιραία για τη ζωή τους, «έπαιζαν» τρεις 15χρονοι στο Βόλο, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τους ίδιους αλλά και τους γονείς τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο ένας μαθητής ξάπλωσε στη μέση του περιφερειακού και οι δύο φίλοι του βρισκόταν επίσης στο δρόμο, κρατώντας κινητά τηλέφωνα για να «απαθανατίσουν» ποια θα ήταν η αντίδραση των οδηγών που περνούσαν.

Ο κίνδυνος για τροχαίο ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, λόγω των ταχυτήτων των αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο δρόμο.

Η Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Τροχαίας Βόλου, προχώρησε σε ελέγχους μετά από καταγγελίες για το επικίνδυνο «παιχνίδι» και προχώρησε στη σύλληψη των τριών μαθητών.

Εκτός από τους ανήλικους, συνελήφθησαν και οι γονείς τους που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας το Σάββατο.

Αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος σε βάρος τους στο τέλος του μήνα, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Οι τρεις νεαροί, που επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι, θα δικαστούν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας συνεχίζονται για άλλα αντίστοιχα περιστατικά.

Ο Βασίλης Καλλίας, εκπαιδευτής οδηγών, μίλησε για την προσωπική του περιπέτεια που χάρη στα αντανακλαστικά του δεν οδήγησε κάποιο παιδί ή τον ίδιο στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος, όπως λέει, ευτυχώς πρόλαβε και σταμάτησε.

Η επικίνδυνη πρόκληση έχει τρομοκρατήσει τους οδηγούς, ειδικά αυτούς που κινούνται σε σκοτεινούς δρόμους, όπου τα περιθώρια αντίδρασης είναι πιο μικρά, αναφέρει το magnesianews.gr.

Οι οδηγοί θα πρέπει, όπως λέει ο εκπαιδευτής, να είναι πολύ προσεκτικοί και πάντα να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο, καθώς τέτοια παιχνίδια, βρίσκουν και μιμητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ