ΕΛΛΑΔΑ

«Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω»: Τι κατέθεσε η δεύτερη καταγγέλλουσα για τον Φιλιππίδη

«Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω»: Τι κατέθεσε η δεύτερη καταγγέλλουσα για τον Φιλιππίδη
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Με τρεμάμενη φωνή, η δεύτερη γυναίκα που κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της το 2010 στο θέατρο «Μουσούρη» συνέχισε σήμερα την κατάθεσή της περιγράφοντας λεπτομερώς όσα, όπως ισχυρίζεται, υπέστη από το γνωστό ηθοποιό.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, την οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει χθες λόγω κρίσης πανικού, υποστήριξε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης όρμησε πάνω της και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη βία που υπέστη από εκείνον.

Στην κατάθεσή της, η καταγγέλλουσα περιγράφει πώς προσπάθησε ο γνωστός ηθοποιός να τη βιάσει.

Στη συνέχεια, εξήγησε πώς τελικά κατάφερε να τον απομακρύνει.

«Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω…»

Σύμφωνα με τη μάρτυρα όταν κάποια στιγμή βρήκε την ευκαιρία να του ξεφύγει τότε «διαπίστωσα ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Άρχιζα να φωνάζω δυνατά “αααααα”. Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος. “Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο” μου είπε. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατα μου» σημείωσε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης της φώναξε:

«Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω».

Τελικά, έπειτα από παρακάλια της άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω. Στη συνέχεια συναντήθηκε με μια φίλη της, στην οποία εξιστόρησε τι είχε συμβεί.

«Είχε μείνει άφωνη. Ούτε για μια στιγμή δε σκεφτήκαμε “πάμε να το πούμε σε κάποιον”. Ήταν κάτι που δεν ξέραμε πως να διαχειριστούμε. Μετά από λίγο ήρθε στο κινητό μου ένα μήνυμα που μου έλεγε “την επόμενη φορά, δε θα σε αφήσω”. Μου έλεγε τι πράξη ήθελε να μου κάνει και τι ήθελε να του κάνω κι εγώ. Η φίλη μου όταν το διάβασε τα έχασε. Δεν το πίστευα εκείνη τη στιγμή ότι μου έστειλε τέτοιο μήνυμα ενώ είχε προηγηθεί ότι είχε προηγηθεί».

Μάλιστα, η μάρτυρας υποστήριξε πως εξαιτίας του περιστατικού αυτού χώρισε με τον τότε σύντροφο της, καθώς φοβόταν για την αντίδραση του.

«Όταν γύρισα σπίτι, έκανα μπάνιο για πολλή ώρα αισθανόμουν βρώμικη. Από εκεί κι ύστερα η ζωή μου άλλαξε εντελώς…» είπε η γυναίκα προσθέτοντας ότι όσα βίωσε στα «χέρια» του Πέτρου Φιλιππίδη της προκάλεσαν κρίσεις πανικού και της χορηγήθηκαν αντικαταθλιπτικά χάπια από ψυχίατρο, στον οποίο όμως δεν αποκάλυψε τι της συμβαίνει.

Τηλεφωνική παρενόχληση

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις επόμενες 10 ημέρες την παρενοχλούσε και τηλεφωνικά, ενώ κάθε φορά, όπως είπε, τον «έβρισκε μπροστά της» σε τηλεοπτικές δουλειές που προσπαθούσε να κλείσει.

«Όταν δε σήκωνα το τηλέφωνο μου έστελνε μήνυμα “σήκωσε το αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι”. Κι εγώ τότε δε μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν ξέρει που είμαι για να έρθει. Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται. Μια φορά ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου με πήρε τηλέφωνο και το κατέγραψα την ώρα που αυτοϊκανοποιούνταν. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα φυλάξει. Μηνύματα και τηλέφωνα τα έσβηνα για να μη τα βρει κανείς. Το αρχείο αυτό δυστυχώς βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και έχει καταστραφεί. Γι’ αυτό το λόγο δεν το είπα ούτε στον εισαγγελέα, ούτε στον ανακριτή».

Αναφορικά με τα «εμπόδια» που φέρεται να της έθετε στα επαγγελματικά της η μάρτυρας είπε: «Πήγα σε ένα κάστινγκ στο Μega για τη σειρά “Κλεμμένα όνειρα”. Είχα περάσει από όλα τα στάδια. Μου λένε σε θέλουμε για το ρόλο της Μαρίας, θα σε πάρουμε για το fitting των ρούχων. Εκείνη την περίοδο ήμουν βοηθός σκηνοθέτη σε μια παράσταση και έμαθα από ηθοποιό που συμμετείχε στη σειρά ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα! Πήρα να μάθω και μου είπαν πως έγινε κάποιο λάθος κι δε θα είμαι στη σειρά. Λέω συμβαίνουν αυτά, δεν πήγε κάπου το μυαλό μου. Μετά με πήραν για την σειρά “Βασιλιάδες” πάλι στο Mega. Ο ανιψιός μου είχε πάρει το ρόλο του γιου του Κώστα Κόκλα και έψαχναν την αδελφή του. Ήταν όλοι υποστηρικτικοί επειδή είχαμε καλή επαφή, μοιάζαμε φυσιογνωμικά, θα μπορούσα να τον πηγαίνω στα γυρίσματα, υπήρχε ένα θετικό πακέτο. Περίμεναν την απάντηση του καναλιού. Με πήρε ο βοηθός σκηνοθέτη και μου λέει διάλεξαν άλλη κοπέλα. Ρώτησα αν διάλεξαν απλώς άλλη ή αν δεν ήθελαν εμένα. “Σε προτείναμε και για άλλο ρόλο μικρό και πάλι μας είπαν όχι” μου είπαν στο τηλέφωνο».

Η ίδια αποκάλυψε ότι ένα χρόνο αργότερα χτύπησε ξανά το τηλέφωνο της και στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Άκουσα ξανά τη φωνή του να μου λέει “είδες; Παρακολουθώ τι κανείς… αν αλλάξεις γνώμη…”. Έκλεισα το τηλέφωνο αμέσως και γύρισα στο τραπέζι της καφετέριας που καθόμουν με ένα συνάδελφο μου. Κατάλαβε ότι είμαι ταραγμένη. Με ρώτησε και μου έφυγε ένα “είναι πολύ μ***** ο Πέτρος” και μετά του εξιστόρησα τι είχε συνέβη. Ήρθε και ένα μήνυμα στο κινητό μου από εκείνον και το διάβασε ο συνάδελφος μου. Έκτοτε δεν είχα καμία επαφή μαζί του» υποστήριξε.

Πρόεδρος: Στο θέατρο έκανε παρέμβαση;

Μάρτυρας: Δεν θεωρώ ότι είχε στο μυαλό του να βλέπει που δουλεύω να με κόβει. Αν τύχαινε και έβλεπε το όνομα μου, όπως στα σίριαλ του Μega, με έκοβε. Το έκανε όπου μπορούσε και είχε τη δυνατότητα. Αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που ονειρευόμουν το έκανα. Ηθοποιός έγινα, κάθε ρόλος που έχω παίξει είναι τόσο σημαντικός σαν να έπαιζα στην Επίδαυρο.

«Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά….»

Μάλιστα, η μάρτυρας ξέσπασε για όσα έχει αναφέρει για εκείνη ο Πέτρος Φιλιππίδης στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής.

«Όλο αυτό το διάστημα ακούω αυτά που λένε οι άνθρωποι που εργάζονται για την υπεράσπιση του και όσα είπε εκείνος στα υπομνήματα του. Αυτά με έχουν πειράξει περισσότερο, ότι του ρίχτηκα και συνουσιάστηκα μαζί του για ένα ρόλο. Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχω συνεργαστεί να πει τέτοιο πράγμα. Με θίγει αφάνταστα ότι υποστηρίζει πως φέρομαι κατά αυτόν τον τρόπο. Θα κατέστρεφα τη ζωή μου εδώ και κι ένα χρόνο για να τον εκδικηθώ για ένα ρολάκι.

Τώρα έχω αλλά μυαλά από τα μυαλά που είχα τότε. Θέλω να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για τον επόμενο κακοποιητή. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε υποχρεώνει να πρέπει να ενδώσεις για να προχωρήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Εισαγγελέας: Μεγαλώσατε σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον καταλαβαίνω από αυτά που είπατε. Σας συμβαίνει αυτό το περιστατικό στα 27. Φαντάζομαι δεν μπορεί να συμβεί κάτι χειρότερο. Ο πατέρας σας είναι γιατρός. Συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό και δεν τους το είπατε. Σε ανθρώπους που είχατε τόσο ζέστη σχέση;

Μάρτυρας: Ήταν ένα συμβάν τόσο τρομακτικό, δεν ήθελα να τους το φορτώσω.

Θεωρούσα ότι θα τους επιβαρύνω. Στον συγκεκριμένο άνθρωπο έφτασα μέσω του πατέρα μου. Θα έλεγε «που το έστειλα το παιδί μου!». Η μητέρα μου είναι πολύ ενοχική. Φοβήθηκα ότι θα κατηγορήσουν τον εαυτό τους ότι δεν με προστάτευσαν.

Επίσης φοβόμουν την αντίδραση του πατέρα μου.

Εισαγγελέας: Δηλαδή;

Μάρτυρας: Μήπως τον δείρει, μήπως πάει στο θέατρο για φασαρία; Μήπως πάει στην αστυνομία; Φοβόμουν μη γίνει θέμα από τους γονείς μου και μετά θεωρούσα ότι οι άλλοι δε θα με πίστευαν.

Εισαγγελέας: Ποτέ το έμαθε η οικογένεια σας;

Μάρτυρας: Τώρα το έμαθε που έκανα την καταγγελία.

Εισαγγελέας: Στον ψυχίατρο γιατί δεν το αναφέρατε;

Μάρτυρας: Έχετε δίκιο, αλλά το μυαλό μου δεν σκεφτόταν καθαρά. Αν σκεφτόταν καθαρά θα έπρεπε να πάω κατευθείαν στον ιατροδικαστή. Οτιδήποτε πίστευα ότι μπορεί να οδηγήσει στο να μαθευτεί, με τρόμαζε.

Εισαγγελέας: Πώς πήρατε απόφαση για την καταγγελία;

Μάρτυρας: Αισθανόμουν δειλή. Όταν ξεκίνησε αυτό με τη Μπεκατώρου, ακολούθησε αυτή για τον Κιμούλη όχι σεξουαλικού περιεχόμενου. Υπήρχε η αίσθηση ότι θα βγουν κι αλλά. Όσοι γνώριζαν για εμένα, άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε να μιλήσω. Ο σύζυγος μου με παρακίνησε. Εγώ δεν είχα ιδέα τι αδίκημα είναι αυτό, ούτε τα χρόνια που έχουν περάσει. Κάποια στιγμή είδα ότι μίλησαν οι τρεις επώνυμες κύριες Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου. Αυτό μου έδωσε δύναμη. Εγώ δε θέλω να διαπομπεύσω κανένα. Να μη ξαναγίνουν τέτοια πράγματα θέλω.

Ένορκος: Στο τηλέφωνο τι σας έλεγε;

Μάρτυρας: Μου έλεγε να του λέω πράγματα.

Ένορκος: Εσείς τα λέγατε;

Μάρτυρας: Όταν με εξανάγκαζε έλεγα «ναι».

Ένορκος: Ήταν μακριά…

Μάρτυρας: Μου έλεγε ότι θα έρθει εκεί που ήμουν. Εμένα με φόβιζε αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ