ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για τη σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανηλίκων

Απολογείται ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για τη σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανηλίκων
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το κατά πόσο θα οδηγηθεί ή όχι στη φυλακή ο 69χονος μουσικός Γιώργος Γιαννόπουλος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανήλικων κοριτσιών αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα, μετά την απολογία του, η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας που διερευνούν τα καταγγελλόμενα αδικήματα.

Δεν είναι οι μόνες κατηγορίες εναντίον του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για αποπλάνηση ενός 6χρονου κοριτσιού και μάλιστα χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Ωστόσο, του χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση και του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Η δίκη σε β' βαθμό επρόκειτο να ξεκινήσει χθες αλλά διεκόπη για δεύτερη φορά επειδή ο δικηγόρος του κατηγορούμενου δεν μπορούσε να παραστεί. Για εμπαιγμό του δικαστηρίου έκανε λόγο ο εισαγγελέας, και παρατήρησε ότι η υπεράσπιση είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τη συγκεκριμένη δικάσιμο.

Ο 69χρονος κατηγορείται ότι τέλεσε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 6χρονης από το 2011 έως το 2013 στην εξοχική κατοικία του στον Ωρωπό. Οι άλλες πέντε καταγγέλλουσες, που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίησή τους όταν ήταν μικρότερες από 14 ετών. Τα αδικήματα προσδιορίζονται το χρονικό διάστημα 2007-2015 σε δύο κάμπινγκ του Νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε ο κατηγορούμενος, αλλά και οι ανήλικες με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η 14η τακτική ανακρίτρια έχει λάβει καταθέσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο Γ. Γιαννόπουλος είχε διωχθεί από τα συγκεκριμένα κάμπινγκ καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες.

Σημειώνεται ότι βάσει εισαγγελικής διάταξης έχουν απορριφθεί οι καταγγελίες τριών ακόμα γυναικών σε βάρος του, λόγω παραγραφής των καταγγελλόμενων αδικημάτων, τα οποία είχαν ως χρόνο τέλεσης τον Αύγουστο του 2003 και τον Αύγουστο του 2005.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ