ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Πάτρας – Γαλεντέρης: Πιθανότερο σενάριο η ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά

Υπόθεση Πάτρας – Γαλεντέρης: Πιθανότερο σενάριο η ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά
Εξετάζεται η ανθρωποκτονία ως αιτία θανάτου των τριών κοριτσιών, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γαλεντέρη INTIME / Φωτογραφία αρχείου

Για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα και τις έρευνες που γίνονται προκειμένου να αποδειχθεί η πραγματική αιτία θανάτου τους μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ο ίδιος είπε ότι, επί τάπητος βρίσκονται όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατό τους και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και τα άλλα δύο κορίτσια να δολοφονήθηκαν.

Ο κ. Γαλεντέρης, σχολίασε και τις συνομιλίες μεταξύ των γονιών των τριών παιδιών ενώ αναφέρθηκε και στο τοξικό περιβάλλον που μεγάλωναν τα παιδιά.

«Παίρνουμε μία ιδέα από το κλίμα μέσα στο οποίο μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά και αυτό που βλέπουμε είναι ότι και τα τρία παιδιά οδηγήθηκαν στο θάνατο. Χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί στα δύο πρώτα. Υποθέτουμε, όμως, ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να οφείλεται σε ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «πρέπει να διερευνήσουμε τους μηχανισμούς θανάτου των δύο πρώτων παιδιών».

Και όπως είπε, «η δουλειά των ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει να διερευνήσουν τους δύο πρώτους θανάτους, ενώ δεν έχουν υπάρξει νέα στοιχεία, θα είναι δύσκολη».

Βρέθηκε βιολογικό υλικό πριν την τετραπληγία της 9χρονης Τζωρτζίνας

Νέα στοιχεία αναμένονται στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας μετά τις πληροφορίες για εύρεση νέου βιολογικού υλικού του κοριτσιού στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για αίμα το οποίο είχε ληφθεί πριν την ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή, τον Απρίλιο του 2021, που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στην τετραπληγία, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Η ανάλυση του βιολογικού υλικού αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες για το κατά πόσο είχε χορηγηθεί -πέραν των ιατρικών πράξεων- κεταμίνη ή κάποια άλλη φαρμακευτική ουσία στην 9χρονη, πριν τη δολοφονία της τον Ιανουάριο του 2022.

Ανάλογα με τα ευρήματα, δεν αποκλείεται η άσκηση συμπληρωματικής ποινική δίωξης σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία θα αφορά την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας και τον Απρίλιο του 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ