ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Ζαχαράκη: Το 2022 μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες στον Τουρισμό - «Στοίχημα» η ποιότητα

Σοφία Ζαχαράκη: Το 2022 μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες στον Τουρισμό - «Στοίχημα» η ποιότητα

«Συγκρατημένα αισιόδοξη» δηλώνει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για την πορεία του Τουρισμού το 2022, μιλώντας στο αφιέρωμα του CNN Greece. Βάσει στοιχείων, όπως τονίζει η ίδια, φαίνεται ότι θα ξεπεραστούν οι προσδοκίες για τη φετινή χρονιά, καθώς όμως «το περιβάλλον είναι εξαιρετικά δυναμικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια, «οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

Η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε εξάλλου ότι ήδη από το 2021, «ο τουρισμός μας έδειξε τη δυναμική του», με τα έσοδα να φτάνουν τα 10,650 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ίδια στάθηκε στα στοιχεία από το Πάσχα, που ήταν εξαιρετικά θετικά αλλά και στο «πολύ ισχυρό κύμα αφίξεων», με τις προγραμματισμένες θέσεις σε πτήσεις για τον Μάιο να είναι συνολικά 2.150.000. Εξαιρετικά θετικό στοιχείο είναι η επάνοδος των Βρετανών τουριστών φέτος, εξήγησε η υφυπουργός, ενώ σημαντικές θα είναι οι αφίξεις και από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Πολύ σημαντική αγορά φέτος θα είναι η Αμερική, καθώς έχουμε ήδη περίπου 470.000 θέσεις σε απευθείας πτήσεις με τις ΗΠΑ, ο Καναδάς αλλά και η Αυστραλία», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη, τονίζοντας πως παραμένουν ισχυρές και οι «παραδοσιακές αγορές όπως η Σερβία και η Ρουμανία που θα βοηθήσουν και τη Βόρεια Ελλάδα».

Μιλώντας στο CNN Greece, η κυρία Ζαχαράκη τόνισε πως «σημαντικό στοίχημα για φέτος είναι η ποιότητα στον Τουρισμό», καθώς όσο πιο ποιοτικές υπηρεσίες προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, τόσο αυξάνεται η μέση δαπάνη και τόσο πιο έντονη είναι η έννοια της φιλοξενίας, προκειμένου να πειστούν να επαναλάβουν διακοπές στην Ελλάδα. Παράλληλα, η ίδια ζήτησε «να προσέξουμε τον Έλληνα ταξιδιώτη με πολύ καλές υπηρεσίες».

«Ισορροπία, Βιωσιμότητα, Ποιότητα» είναι οι τρεις άξονες του ελληνικού Τουρισμού για το μέλλον, δήλωσε, επισημαίνοντας πως είναι «απόλυτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού η βιωσιμότητα στον Τουρισμό. «Και στον αναπτυξιακό νόμο και στο Ταμείο Ανάπτυξης, όλα τα χρήματα που θα δοθούν έχουν ως οριζόντια προϋπόθεση τη βιωσιμότητα», τόνισε, προσθέτοντας πως ήδη έχουν προβλεφθεί «τοπικά παρατηρητήρια βιώσιμης ανάπτυξης» σε όλους τους υπό ανάπτυξη προορισμούς.

Κλείνοντας, η κ. Ζαχαράκη, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως η θερινή τουριστική περίοδος πρόκειται να επιμηκυνθεί τουλάχιστον έως και τον Νοέμβριο, καθώς «οι αεροπορικές εταιρείες προγραμματίζουν ήδη πτήσεις», ενώ ο στόχος πλέον είναι «να κερδίσουμε και τους χειμερινούς μήνες, όπως λέει και το σλόγκαν, ‘Η Ελλάδα έχει και Χειμώνα’, ώστε να έχει λόγο η τουριστική επιχείρηση να μένει ανοιχτή και τον χειμώνα και οι εργαζόμενοι να έχουν δουλειά. Έχουμε τους όρους για να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του CNN Greece στον ελληνικό τουρισμό για το καλοκαίρι του 2022

ΔΗΜΟΦΙΛΗ