ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη της Κρήτης: Στο ενετικό λιμάνι οι εκδηλώσεις για την 81η επέτειο

Μάχη της Κρήτης: Στο ενετικό λιμάνι οι εκδηλώσεις για την 81η επέτειο
Οι Κρητικοί τίμησαν τις εκδηλώσεις για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Οι Κρητικοί τίμησαν τις εκδηλώσεις για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Τοπικοί παραδοσιακοί σύλλογοι ξεκίνησαν την παρέλασή τους από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στο ενετικό λιμάνι στα Χανιά και κατέληξαν στην πλατεία Κατεχάκη.

Οι εκπρόσωποι των παραδοσιακών συλλόγων, κρατούσαν λάβαρα στα χέρια, παρελαύνοντας μπροστά από τους επισήμους και τον κόσμο που έφτασε στο σημείο για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, που σε δήλωση του αναφέρθηκε στην Μάχη της Κρήτης και στον κοινό αγώνα του Κρητικών και συμμάχων που, όπως τόνισε, «ξεσηκώθηκαν όλοι και με όπλο την αγάπη στην ελευθερία που ταυτίζεται με την έννοια του Κρητικού, αγωνίστηκαν τον υπέρ πάντων αγώνα για να αντιμετωπίσουν τον εισβολέα και κατάφεραν ένα άθλο που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού έθνους».

Παράλληλα, ο κ. Τουρνάς επεσήμανε ότι, «σήμερα όλοι μαζί, προχωρούμε για μια σύγχρονη Ελλάδα, που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα όμως, στέλνουμε και το διαχρονικό μήνυμα ότι οι θεμελιώδεις αξίες και αρχές της ελευθερίας και της εδαφικής κυριαρχίας, είναι αδιαπραγμάτευτες, ακολουθώντας και τηρώντας την παρακαταθήκη που μας άφησαν οι ηρωικοί μαχητές της Μάχης της Κρήτης».

Οι εκδηλώσεις για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης ολοκληρώνονται το απόγευμα στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ