ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο κατηγορούμενοι αλιείς

Σήφης Βαλυράκης: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο κατηγορούμενοι αλιείς
Αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη οι δύο αλιείς που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση INTIME

Προθεσμία έλαβαν προκειμένου να απολογηθούν, οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν σήμερα στα δικαστήρια, ενώ οι δικηγόροι τους υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

«Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν στο σπίτι τους την ώρα που φέρεται να έχασε την ζωή του ο Βαλυράκης και το σκάφος τους ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Ερέτριας» είπε ο συνήγορος κατηγορουμένων Δημήτρης Καρβέλης.

«Υπάρχει ένας μάρτυρας που τους κατονομάζει, και δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν άλλον» είπε η κυρία Δέσποινα Λυσιδάκη, επίσης συνήγορος κατηγορουμένων.

Οι δυο αλιείς, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, και σήμερα επρόκειτο να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις στον ανακριτή της Χαλκίδας.

Ο Σήφης βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021. Νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι κατέθεσαν ότι τον είδαν να διαπληκτίζεται με κάποιους ψαράδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.

Αρχικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αλλά ύστερα από προσφυγή της οικογένειας Βαλυράκη με νέα στοιχεία επέστρεψε στο στάδιο της ανάκρισης.

Παπαδάκης: Η οικογένεια θέλει να μάθει το κίνητρο των δραστών

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε υποστηρίξει πως υπάρχουν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη προέρχεται από εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, είχε κάνει λόγο για παραλήψεις στην διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο όπως είπε η ανάκριση που γίνεται από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα ανέδειξε πληθώρα στοιχείων.

Παράλληλα, είχε χαρακτηρίσει «ευτελή» τον ισχυρισμό ότι η οικογένεια Βαλυράκη θέλει να λάβει χρήματα από ασφαλιστική εταιρεία και ότι για αυτό τον λόγο θέλει να βγάλει τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη εγκληματική ενέργεια.

Ο κ. Παπαδάκης τόνιζε ότι η οικογένεια θέλει να μάθει με ποιον τρόπο βρήκε τον θάνατο ο άνθρωπός της, ποιοι το έκαναν και ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών, ενώ είχε κάνει λόγο για μεθοδευμένη συγκάλυψη στο στάδιο της προανάκρισης και υπογράμμισε πως η οικογένεια βρέθηκε να αντιδικεί χωρίς να το θέλει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ