ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στο «κόκκινο» σήμερα ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς Πέμπτη και Παρασκευή

Καιρός: Στο «κόκκινο» σήμερα ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς Πέμπτη και Παρασκευή
Unsplash

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται και σήμερα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, αναμένεται να διατηρηθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα τις επόμενες πέντε ημέρες, σημειώνοντας μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως από αύριο, Πέμπτη 16 Μαϊου.

Σήμερα, η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σε μεμονωμένες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Ωστόσο, την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και μεμονωμένα σε νησιωτικά τμήματα, ενώ τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει και τους 36-37 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Μακεδονίας.

Η αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να διατηρηθεί κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας τουλάχιστον έως την Παρασκευή.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ