Θεσσαλονίκη: Μαζική πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για την πανεπιστημιακή αστυνομία, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 20χρονου φοιτητή από ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις.
H φοιτητική κοινότητα εναντιώνεται στην καταστολή και την εγκαθύδριση της αστυνομίας εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Στις πρωινές κινητοποιήσεις των φοιτητών, ένας 20χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο λόγω του τραυματισμού του από ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου-λάμψης.
Η πορεία είχε κατάληξη τη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου εκτελούνται -υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ- εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης στο «Στέκι του Βιολογικού», το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια.
Όπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, «σήμερα μεσημβρινές ώρες «κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών».
SPONSORED
Ο Ρούμπιο προανήγγειλε «καλά νέα» για το Ορμούζ τις επόμενες ώρες - Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν;
11:20
Ουκρανία: Στους τέσσερις οι νεκροί στo Κίεβο μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς
11:20
Οι μαθητές μαθαίνουν «ΡΙΣΠΕΚΤ»: Οι αμήχανες εμπειρίες της περιόδου και η ανάγκη για στήριξη
11:01
Οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη
10:51