ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά την πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά την πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο campus του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφού ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών επέστρεψε στο ΑΠΘ, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν μπροστά στη Γεωπονική Σχολή με μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρούσαν την περιοχή εντός του campus, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη δακρυγόνων, κατά πληροφορίες του voria.gr.

Νωρίτερα, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για την πανεπιστημιακή αστυνομία, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 20χρονου φοιτητή από ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

H φοιτητική κοινότητα εναντιώνεται στην καταστολή και την εγκαθύδριση της αστυνομίας εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Στις πρωινές κινητοποιήσεις των φοιτητών, ένας 20χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο λόγω του τραυματισμού του από ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου-λάμψης.

Η πορεία είχε κατάληξη τη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου εκτελούνται -υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ- εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης στο «Στέκι του Βιολογικού», το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια.

Όπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, «σήμερα μεσημβρινές ώρες «κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ