ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τι είπε στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης για την κεταμίνη που δόθηκε στη Τζωρτζίνα

Πάτρα: Τι είπε στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης για την κεταμίνη που δόθηκε στη Τζωρτζίνα
Κεριά και σημειώματα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα ΙΝΤΙΜΕ

Στην 18η ανακρίτρια κατέθεσε την Πέμπτη ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που έκανε έρευνα για την υπόθεση του θανάτους της 9χρονης Τζωρτζίνας, δηλώνοντας πως το παιδί πέθανε από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Σύμφωνα με το MEGA στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη αναφέρεται ότι η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml, όταν σε 114 προγενέστερους θανάτους από την ίδια ουσία ο μέσος όρος ήταν 2,4 μικρογραμμάρια ανά ml.

Όπως εξήγησε στην ανακρίτρια, σύμφωνα με το Mega, ο ιατροδικαστής η κεταμίνη χρειάζεται διαφορετική χρονική περίοδο για να δράσει ανάλογα με τον τρόπο χορήγησής της.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Νικόλαου Ράικου, «η δράση της κεταμίνης εκδηλώνεται άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, 1 έως 5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χορήγηση, 5 έως 10 λεπτά ενδορινικά και 15 με 20 λεπτά με λήψη από του στόματος».

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο ιατροδικαστής εκτίμησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ μέσα σε ένα 20λεπτο, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

Με τον τρόπο αυτό ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης κατέρριψε έτσι τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους γιατρούς.

«Εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή», αναφέρεται στο πόρισμα.

Ο κ. Μπουζιάνης πρότεινε, επίσης, να προχωρήσει το θέμα με την εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, προκειμένου μέσω νέων εξετάσεων να διαπιστωθεί αν είχαν χορηγηθεί στο άτυχο κορίτσι τοξικές ουσίες και προγενέστερα.

Αναμένονται έξι πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών

Σύμφωνα με Mega, η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία με τα πορίσματα που αναμένονται και ενδέχεται να φέρουν νέες εξελίξεις.

Τα πορίσματα που αναμένονται είναι έξι και αφορούν το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει την εξέταση δειγμάτων των τριών κοριτσιών.

Τα πορίσματα αυτά θεωρούνται και το επιστέγασμα της έρευνας αφού οι καταθέσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Το πρώτο πόρισμα που αναμένεται είναι αυτό για την ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας που θα δείξει αν είχε τελικά αγενεσία φλεβοκόμβου, μια εξέταση όμως δύσκολη.

Το δεύτερο πόρισμα αφορά τη Μαλένα, το οποίο θα δείξει αν κατά τη νοσηλεία της το 2019 είχε λάβει δηλητήριο στο ΕΛΠΙΣ όπου νοσηλευόταν, γεγονός που από την πρώτη τοξικολογική δεν επιβεβαιώνεται.

Έπειτα αναμένεται η τοξικολογική εξέταση της Ίριδας, εξέταση που δεν αναμένεται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα αφού ο θάνατός της, αν είναι εγκληματική ενέργεια, θα αποδοθεί μάλλον σε ασφυκτικό θάνατο και όχι τη χορήγηση κάποιας ουσίας.

Επιπλέον, αναμένεται η αιματολογική και τοξικολογική εξέταση στο φιαλίδιο με αίμα που βρέθηκε της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Τέλος, εφόσον διαταχθεί η εκταφή της 9χρονης, θα αναμένονται και τα αποτελέσματα των τρχών που θα ληφθούν από τη σορό της και θα δείξουν αν της χορηγούνταν κάποια ουσία πριν τον θάνατό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ