ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία θα είναι τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου, δε θα συμβεί όμως το ίδιο και την Κυριάκη όπου αναμένεται αλλαγή του καιρού με κατακόρυφη πτώση τις θερμοκρασίας, βροχές και χαλάζι.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία θα είναι τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με έμφαση στην Ήπειρο, Μακεδονία, τη δυτική Στερεά ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζεται η Αττική.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σύστημα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει και τη Δευτέρα καθώς η έντονη διαφορά της θερμοκρασίας στα πιο χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας σε σχέση με τα υψηλότερα, θα φέρει καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι θερμές αέριες μάζες που θα φέρουν θερμοκρασίες 35-37 βαθμών Κελσίου ιδιαίτερα σε εσωτερικές περιοχές.

Από την Κυριακή, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό, έρχεται το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας με καταιγίδες που δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο που να φέρουν χαλάζι και κεραυνούς ενώ από Τρίτη υποχωρεί η αστάθεια και πάμε σε πιο καλοκαιρινό μοτίβο.

Ο καιρός την Παρασκευή 27/5

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 35, στην Ήπειρο από 13 έως 33 βαθμούς στη Θεσσαλία από 14 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 33 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 35 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 3-4 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ