ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον νόμο για τα ΑΕΙ

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον νόμο για τα ΑΕΙ
Η διαμαρτυρία αφορά την αστυνομική καταστολή και τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο ΑΠΘ, όπου τραυματίστηκε φοιτητής από βομβίδα κρότου-λάμψης CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου φοιτητικοί σύλλογοι.

H πορεία διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, αφορά την αστυνομική καταστολή και τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο ΑΠΘ, όπου τραυματίστηκε φοιτητής από ευθεία βολή βομβίδας κρότου-λάμψης.

Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουν την εναντίωσή τους στο νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Κεντρικό σύνθημα αποτελεί το αίτημα: «Έξω η αστυνομία από τις Σχολές».

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Σταδίου, είχε προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. λόγω της πορείας διαμαρτυρίας.

Λίγο μετά τις 19:30, οι δρόμοι παραδόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει δηλώσει ότι ο νόμος για τα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί, ενώ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία που θα αναλάβει την φύλαξη των ΑΕΙ.

Μετά την εκπαίδευσή τους, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία στις αρχές Ιουνίου, αρχικά για περιπολίες στον περιβάλλοντα χώρο των μεγάλων κάμπους, όπως η Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ