ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες επαγγελματικές ενώσεις απειλούν με διαγραφή βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα

Ποιες επαγγελματικές ενώσεις απειλούν με διαγραφή βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα
EUROKINISSI

Μετά το ΤΕΕ και την ΕΣΗΕΑ και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με σημερινή ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των ονομάτων και την παραπομπή τους για διαγραφή, όσων βουλευτών φαρμακοποιών ψηφίσουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ με δηλώσεις του στις 22 Ιανουαρίου στην συνάντηση όλων των φορέων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, είχε ανακοινώσει πως θα προτείνει την διαγραφή των βουλευτών φαρμακοποιών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

“Και αυτή η Κυβέρνηση τιμωρεί τον μικρομεσαίο φαρμακοποιό , αλλά και όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, που θέλουν να είναι ειλικρινείς φορολογούμενοι”, δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

“Με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται η χαριστική βολή στα φαρμακεία, ως επακόλουθη συνέπεια του φαρμακευτικού διωγμού των προηγούμενων ετών. Η επώνυμη καταδίκη αυτών που μας κλείνουν είναι η μοναδική αξιοπρεπής διέξοδος μας”, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το ΤΕΕ απείλησε με διαγραφή τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που είναι μηχανικοί στο επάγγελμα, αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ανάμεσά τους είναι οι κ.κ. Τσίπρας, Βούτσης, Φωτίου, Σπίρτζης, Φάμελλος και Φλαμπουράρης.

Αλλά και η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τους βουλευτές δημοσιογράφους να αντισταθούν και τους ζήτησε να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν διοργανώσει για σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, οπότε και άρχισε η συζήτηση στη Βουλή επί των άρθρων των επίμαχων νομοσχεδίων. Το κάλεσμα της ΕΣΗΕΑ απευθύνεται στους κάτωθι βουλευτές:

Αθανασίου Αθανάσιο (ΣΥΡΙΖΑ)
Βαρεμένο Γεώργιο (ΣΥΡΙΖΑ)
Καββαδία Ιωαννέτα (ΣΥΡΙΖΑ)
Ξυδάκη Νικόλαο (ΣΥΡΙΖΑ)
Φίλη Νικόλαο (ΣΥΡΙΖΑ)
Αμυρά Γεώργιο (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ)
Θεοδωράκη Σταύρο (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ)
Ανδριανό Ιωάννη (Ν.Δ.)
Βούλτεψη Σοφία (Ν.Δ.)
Καραμανλή Άννα (Ν.Δ.)
Κανέλλη Γαρυφαλιά (Κ.Κ.Ε.)
Κουίκ Τέρενς (ΑΝΕΛ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ