ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νόμιμη η σημερινή απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με όσα εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι, η απεργία έχει ξεκινήσει στις 4:30 το πρωί της Τετάρτης Intime

Νόμιμη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η 24ωρη απεργία που προκήρυξε για σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουνίου, το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Σημειώνεται πως κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με αγωγή, η διοίκηση του Οργανισμού, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση.

Η αγωγή συζητήθηκε την Τρίτη και το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με όσα εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι, η απεργία έχει ξεκινήσει στις 4:30 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα κυκλοφορήσουν 138 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1, που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Εχθές Τρίτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας δήλωσε πως «Δυστυχώς γίνεται μια απεργιακή κινητοποίηση αύριο, η οποία δεν έχει κανένα νόημα», εξηγώντας ότι έχει δρομολογηθεί η τακτοποίηση των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, κάτι το οποίο -όπως είπε- είναι γνωστό σε όλους στο Συνδικάτο.

«Δεν υπάρχει κάποια διαφωνία ή αντιπαράθεση στα θέματα αυτά. Χρειάζονται όμως τον χρόνο τους» υπογράμμισε και πρόσθεσε «το βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε τους συμπολίτες μας, ιδίως σε αυτή την περίοδο, που προσπαθούμε να επανέλθουμε μετά από τη διετή πανδημία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης