ΕΛΛΑΔΑ

Νέος γύρος επεισοδίων στα Εξάρχεια (vid+pics)

Νέος γύρος επεισοδίων στα Εξάρχεια (vid+pics)

Την ώρα που στη Βουλή κορυφώνεται η συζήτηση για το ασφαλιστικό και αφού εκτονώθηκε η κατάσταση στο Σύνταγμα όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και δυνάμεις των ΜΑΤ, η ένταση έχει πλέον μεταφερθεί στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην οδό Στουρνάρη.

Περίπου 40 κουκουλοφόροι κινούνται στο συγκεκριμένο σημείο και στην περιοχή γύρω από την πλατεία, καίνε κάδους και πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικων, οι οποίοι λίγο νωρίτερα προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές στήνοντας μπλόκο στους αντιεξουσιαστές στην οδό Μπενάκη.

exarxeia
exarxeia 2
exarxeia3

Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις έξω από τη Βουλή, οι οποίες ξεκίνησαν από κουκουλοφόρους. Διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ και μάρμαρα σε αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία προέβη σε εκτεταμένη χρήση χημικών και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης για να εκκενώσει την οδό Αμαλίας. Κατά την επιχείρηση αυτή, τραυματίστηκε μία γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται. Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Τραυματισμός μελών ΛΑΕ

Επίθεση από την αστυνομία στο μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός δύο στελεχών της ΛΑΕ, της Σόφης Παπαδόγιαννη και του Βασίλη Μαρκίδη, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι

Μικροεπεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Εγνατίας, κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησα άτομα που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από την πορεία και εκτόξευσε βόμβα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν παραταχθεί κοντά στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να τους απομακρύνουν από την περιοχή και στη συνέχεια και να εκτονωθεί η ένταση.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές του αντεξουσιαστικού χώρου είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ