ΕΛΛΑΔΑ

Πήραν τα φύλλα πορείας οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί – Φωτογραφίες από ΓΑΔΑ

Πήραν τα φύλλα πορείας οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί – Φωτογραφίες από ΓΑΔΑ
Οι αστυνομικοί που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία συμπλήρωσαν τα απαραίτητα έγγραφα και παρέλαβαν τα υπηρεσιακά σημειώματα CNN Greece

Στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βρίσκονται από το πρωί οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την πανεπιστημιακή αστυνομία για να παραλάβουν τα φύλλα πορείας τους.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece, οι άνδρες και οι γυναίκες πανεπιστημιακοί αστυνομικοί συμπλήρωσαν τα απαραίτητα έγγραφα και παρέλαβαν τα υπηρεσιακά σημειώματα για να παρουσιαστούν στα αστυνομικά τμήματα και να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Διακόσιοι εξήντα από αυτούς θα παραμείνουν στην Αττική και θα παρουσιαστούν σε τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών κοντά στην Πολυτεχνειούπολη όπου και θα περιπολούν ενώ άλλοι 100 θα πάρουν φύλλο πορείας για τη Θεσσαλονίκη καθώς θα αναλάβουν υπηρεσία περιπολώντας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Σε πρώτη φάση και μέχρι οι πρυτάνεις να τοποθετήσουν τα ειδικά τουρνικέ ελέγχου στα ιδρύματα όπως είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο, οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί θα περιπολούν εξωτερικά των κτηρίων και συγκεκριμένα στα κάμπους της Πολυτεχνειούπολης και τους Αριστοτελείου.

Οι περιπολίες θα είναι μεικτές καθώς ενισχυτικά θα υπάρχουν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

CNN Greece

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που τα πανεπιστήμια θα είναι κλειστά οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί θα υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα ως ειδικοί φρουροί για την πάταξη της εγκληματικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ