ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε η 28χρονη Βραζιλιάνα για διακίνηση ναρκωτικών - Τι είπε στην απολογία της

Προφυλακίστηκε η 28χρονη Βραζιλιάνα για διακίνηση ναρκωτικών - Τι είπε στην απολογία της
Η κατηγορουμένη που συνελήφθη με την κατηγορία ότι διακινούσε παραιαθησιογόνα ναρκωτικά μέσω e shop, οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία της ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών η 28χρονη Βραζιλιάνα, η οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα η κατηγορουμένη συνελήφθη με την κατηγορία ότι διακινούσε παραισθησιογόνα ναρκωτικά μέσω e-shop με ελιξίρια ευεξίας ενώ φέρεται να διατηρούσε και εργαστήριο για την παρασκευή τους.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο και σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς η 28χρονη βρισκόταν στη Βραζιλία. Τότε, οι αστυνομικές αρχές είχαν συλλάβει τον σύντροφο της και μία συνεργάτιδα της.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής της, η ίδια ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για την επιστροφή της στην Ελλάδα, καθώς υποστηρίζει ότι είναι αθώα και πως δεν έχει καμία σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση καθώς η ίδια με τα πραγματικά της στοιχεία διατηρούσε την επιχείρηση με τα ελιξίρια στα οποία δεν γνώριζε ότι περιέχεται ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Για τι λόγο αυτό ζήτησε να πραγματοποιηθεί σχετική πραγματογνωμοσύνη. Εφόσον, διαπιστωθεί ότι στα ελιξίρια υπάρχει έστω και μία μικρή ποσότητα ναρκωτικών, η ίδια υποστηρίζει πως θα πρόκειται για λάθος των προμηθευτών της, καθώς στη Βραζιλία υπάρχουν δύο φυτά, εκ των οποίων το ένα παράγει το ελιξίριο και το άλλο την ναρκωτική ουσία.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, πιθανότατα, οι προμηθευτές της έκαναν λάθος και έστειλαν μία πρόσμιξη των δύο φυτών. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τους δικηγόρους της πρόκειται για μία ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη Βραζιλία και χρησιμοποιείται για θρησκευτικούς λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ