ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση
INTIME/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚΣήφη Βαλυράκη.

Στις 24 Μαΐου οι δύο κατηγορούμενοι που αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους στον ανακριτή Χαλκίδας.

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Το σώμα του 78χρονου βρέθηκε στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι κατέθεσαν ότι τον είδαν να διαπληκτίζεται με κάποιους ψαράδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.

Αρχικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αλλά ύστερα από προσφυγή της οικογένειας Βαλυράκη με νέα στοιχεία επέστρεψε στο στάδιο της ανάκρισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ