Μπαράζ παραβιάσεων του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά και drone
Δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησε και σήμερα, Παρασκευή η Τουρκία με υπερπτήσεις μαχητικών και drone στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν συνολικά 45 παραβιάσεις (39 από drones, 6 από τα μαχητικά) και 7 παραβάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Το πρωί στο επίκεντρο των υπερπτήσεων drone βρέθηκε η Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου.
Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ η ελληνική αεράμυνα παραμένει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με τα στελέχη να πραγματοποιούν καθημερινά εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Σημειώνεται πως η Τουρκία έχει βάλει την Κανδελιούσσα στο στόχαστρό της καθώς εντάσσεται στην τουρκική λίστα με τα ελληνικά νησιά για τα οποία ισχυρίζεται ότι η κυριαρχία τους δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες.
Τι αλλάζει στις online αγορές από σήμερα: Τρία ευρώ ακόμη και σε δέματα που έφυγαν πριν τη 1 Ιουλίου
06:00
Θερινές εκπτώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για τα ψώνια των διακοπών σε προσιτές τιμές
05:00
Ποιοι πάνε ταμείο μέχρι τις 3 Ιουλίου: Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
04:00
Τι είναι το ψηφιακό Αποδεικτικό Είσπραξης της ΑΑΔΕ: Σε ισχύ από σήμερα - Πώς εκδίδεται
03:00