Μπαράζ παραβιάσεων του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά και drone
Δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησε και σήμερα, Παρασκευή η Τουρκία με υπερπτήσεις μαχητικών και drone στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν συνολικά 45 παραβιάσεις (39 από drones, 6 από τα μαχητικά) και 7 παραβάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Το πρωί στο επίκεντρο των υπερπτήσεων drone βρέθηκε η Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου.
Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ η ελληνική αεράμυνα παραμένει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με τα στελέχη να πραγματοποιούν καθημερινά εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Σημειώνεται πως η Τουρκία έχει βάλει την Κανδελιούσσα στο στόχαστρό της καθώς εντάσσεται στην τουρκική λίστα με τα ελληνικά νησιά για τα οποία ισχυρίζεται ότι η κυριαρχία τους δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες.
Fuel Pass: Μέχρι αύριο Πέμπτη (30/04) οι αιτήσεις - Ποιοι οι δικαιούχοι, τι πρέπει να προσέξετε
04:00
Πρόγραμμα «Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
03:00
«Σπίτι μου ΙΙ»: Αντίστροφη μέτρηση για τα δάνεια του προγράμματος - Τι να προσέξετε
02:00
Chios Pass - Kythira Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Σε δύο φάσεις το πρόγραμμα
01:00