ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Βούλα: Νέα εντολή για εκκένωση οικισμών - Στα 800 μέτρα από τα σπίτια οι φλόγες

Φωτιά Βούλα: Νέα εντολή για εκκένωση οικισμών - Στα 800 μέτρα από τα σπίτια οι φλόγες
CNN Greece/ Νίκος Χριστοφάκης

Νέα εντολή για εκκένωση οικισμών στη Βούλα, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια έδωσε ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος. Πρόκειται για τους οικισμούς: Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή. Επίσης, θα εκκενωθεί το γηροκομείο «Άξιος Οδηγός» με 300 τρόφιμους καθώς και τα Παιδικά Χωριά SOS, για προληπτικούς λόγους.

Για ζημιές σε 23 σπίτια, στα τρία από τα οποία είναι εκτεταμένες, έκανε λόγο ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Όπως είπε ο ίδιος, έχουν καεί τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε άλση και στο δάσος.

Με τη συνδρομή του στρατού, της Αστυνομίας και με την κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από Πελοπόννησο, Στερεά και Δυτική Ελλάδα δίνεται η μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στα νότια προάστια από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σε έκτακτη ενημέρωση, στην οποία προχώρησε λίγο πριν από τις 19:30 η Πυροσβεστική, έγινε γνωστό ότι μάχη δίνεται σε συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς στο Πανόραμα Βούλας αυτήν την ώρα επιχειρούν:

  • 108 πυροσβέστες με 30 οχήματα
  • 6 αεροσκάφη τύπου Canadair
  • 5 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής
  • 1 ελικόπτερο του Στρατού
  • 250 αστυνομικοί
  • πολλοί εθελοντές

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός σημείωσε ακόμη ότι τα ανακριτικά γραφεία και αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ