ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βούλα - Πρόεδρος Εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ: Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα πουλί

Φωτιά στη Βούλα - Πρόεδρος Εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ: Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα πουλί
Σε εξωγενή παράγοντα και συγκεκριμένα ένα πουλί οφείλεται η πυρκαγιά στη Βούλα, όπως είπε ότι τον πληροφόρησαν ο πρόεδρος Εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η φωτιά που ξέσπασε στη Βούλα ξεκίνησε από ένα... πουλί, τα φτερά του οποίου πήραν φωτιά και έπεσε στο έδαφος, σύμφωνα με τον πρόεδρο Εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ, Κώστα Μανιάτη.

Ο κ. Μανιάτης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε συγκεκριμένα: «Η φωτιά που δημιουργήθηκε και αν δημιουργήθηκε στον υποσταθμό εκεί, που ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ, είναι από εξωγενή παράγοντα. Ενημερώθηκα ότι υπήρχε ένα πουλί που αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, καθώς μετέφερε την φωτιά έξω από τον υποσταθμό», είπε και συνέχισε: «Αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, πήραν φωτιά τα φτερά του και έπεσε έξω από το χώρο».

Στο άκουσμα της φράσης οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι καλεσμένοι στην εκπομπή της ΕΡΤ ξέσπασαν σε γέλια, με τον παρουσιαστή Κώστα Παπαχλιμίτζο, μάλιστα, να λέει: «Να το πάμε φυλακή».

Δήμαρχος Ελληνικού: «Στα δύο μέτρα τα ξερόχορτα, ο ΑΔΜΗΕ δεν καθαρίζει ποτέ»

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος αναφερόμενος στα αίτια της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη επέρριψε ευθύνες στον ΑΔΜΗΕ για τον μη καθαρισμό των ξερόχορτων.

«Ο σταθμός της ΔΕΗ καθαριζόταν κάθε χρόνο από τον ΣΠΑΥ όμως φέτος ο Δήμος Γλυφάδας είχε αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο» είπε στην ΕΡΤ απορρίπτοντας όποια ευθύνη του Συνδέσμου σε σχέση με την περιοχή, επισημαίνοντας πως τα ξερόχορτα εκεί είχαν φτάσει στα 2 μέτρα.

Τόνισε πως ο καθαρισμός είναι ευθύνη του ΑΔΜΗΕ κάτι που ωστόσο δεν κάνει ποτέ.

«Ο Σταθμός της ΔΕΗ στη Γλυφάδα καθαριζόταν κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο ΣΠΑΥ, όμως ο δήμος Γλυφάδας είχε αποχωρήσει από 1/1 και καθαρίζαμε ανεξάρτητα από το αν είχαμε ή όχι άδεια από το δασαρχείο ή την ΑΔΜΗΕ διότι το δημόσιο συμφέρον λέει ότι πολλές φορές χρειάζεται να πάμε κόντρα και στους νόμους και στις αγκυλώσεις τους. Μετά την αποχώρηση της Γλυφάδας ο σύνδεσμος δεν είχε καμία ευθύνη εποπτείας, ελέγχου ή καθαρισμού στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά» είπε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο Δήμος Γλυφάδας είχε αποχωρήσει με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα για τις 130.000 ευρώ που είναι η συμμετοχή του, ωστόσο, όπως είπε παρέχονταν οχήματα και καθαρισμός στο χώρο που κάηκε τελικά.

Τα αγριόχορτα έξω από το σταθμό, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έδωσε ο δήμος Γλυφάδας, έφταναν στα 2 μέτρα. «Δεν ξέρω αν φταίει η ΑΔΜΗΕ ή κάποιος σπινθήρας από το χώρο της ΔΕΔΔΗΕ που έφυγε έξω από το χώρο, αυτό που ξέρουμε ότι από τον ΣΠΑΥ ο χώρος ήταν πάντα καθαρός για να μην έχουμε τέτοιο ατύχημα».

«Οι συνάδελφοι στεναχωρηθήκαμε για τη αποφάση της Γλυφάδας και ζητήσαμε από το Δήμαρχο να ανακαλέσει. Δεν είναι βιλαέτι κανενός δήμου εκεί, είναι ένας ενιαίος χώρος με δυσκολίες που όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε, αλλά δεν μπορεί να μας ζητώντας εξηγήσεις για έναν χώρο από το οποίο ουσιαστικά ο ΣΠΑΥ διώχθηκε», σημείωσε.

Ο ίδιος όπως είπε ο καθαρισμός είναι κατ’ αρχήν ευθύνη του ΑΔΜΗΕ ο οποίος δεν το κάνει ποτέ, είπε.

«Έχουμε καθαρίσει 5.500 στρέμματα περιαστικού δάσους, με εξαίρεση τη Γλυφάδα που δεν την έχουμε σε επίβλεψη, στις υπόλοιπες περιοχές πάμε καλά», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ