ΕΛΛΑΔΑ

Νέες φωτιές σε Σκόπελο και Βόλο - Οριοθετήθηκαν σε Αρτέμιδα και Κόρινθο

Νέες φωτιές σε Σκόπελο και Βόλο - Οριοθετήθηκαν σε Αρτέμιδα και Κόρινθο
Πυρκαγιές σε τρεις διαφορετικές περιοχές ξέσπασαν στη Σκόπελο από πτώση κεραυνών μετά από σύντομη καταιγίδα (Φωτογραφια αρχείου) INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δύο νέες πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν στον Βόλο στην περιοχή των Αλυκών, αλλά και σε τρεις διαφορετικές περιοχές Σκόπελο από πτώση κεραυνών.

Όλες οι εστίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά είναι ελεγχόμενες και παρακολουθούνται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή τους.

Οριοθετημένες είναι και οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην Περαχώρα Κορίνθου και στην Αρτέμιδα.

Τρεις εστίες φωτιάς στη Σκόπελο από κεραυνούς

Συγκεκριμένα στη Σκόπελο, τρεις εστίες πυρκαγιάς προκλήθηκαν περίπου στις 10:30 από κεραυνούς, από την σύντομη καταιγίδα που έπληξε το νησί.

Οι φωτιές σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, εκδηλώθηκαν στις περιοχές Πούντα (Γλώσσα), Λιμνονάρι και Αλυκιάς, ωστόσο σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν εμπνέουν ανησυχία.

Βόλος: Μεγάλη κινητοποίηση στις Αλυκές

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Βόλο νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σε οικοπεδικό χώρο σε λόφο στην περιοχή των Αλυκών.

Η φωτιά αυτή την ώρα (18:50) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκεται σε εξέλιξη ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία. Επί τόπου έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Αρτέμιδα: Μια «ανάσα» από τα σπίτια έφτασαν οι φλόγες

Οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 14:00, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:25 το μεσημέρι της Δευτέρας σε ορεινή έκταση πάνω από την Αρτέμιδα (Λούτσα).

Όπως ανέφερε στο CNN Greece η ίδια πηγή, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Κατά τα λοιπά, η φωτιά κατέκαψε έκταση με χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορες, ανακρίνεται στο οικείο αστυνομικό τμήμα κάτοικος της περιοχής για πιθανή εμπλοκή του σε εμπρησμό.

Όπως δήλωσε στο CNN Greece ο δήμαρχος Αρτέμιδας - Σπάτων, Δημήτρης Μάρκου, «η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη». Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος δήλωσε πως εκδηλώθηκε και δεύτερη εστία φωτιάς ψηλά στο βουνό, η οποία δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο μέτωπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στη συμβολή των οδών Νικηταρά και Μακεδονομάχων.

Επί τόπου επιχείρησαν 16 οχήματα, με 42 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρων τμημάτων.

Παράλληλα, από αέρος πραγματοποιήσαν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Κορινθία: «Μάχη» με το μέτωπο στην Περαχώρα

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στην Περαχώρα Κορινθίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, επί τόπου έσπευσαν 38 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 1 ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες των ΟΤΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ