ΕΛΛΑΔΑ

Επελαύνει η κακοκαιρία: Σπινθήρες από καλώδια της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη - Χαλάζι στη βόρεια Ελλάδα

Επελαύνει η κακοκαιρία: Σπινθήρες από καλώδια της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη - Χαλάζι στη βόρεια Ελλάδα
Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, για πτώσεις δέντρων λόγω της σφοδρής καταιγίδας grtimes.gr

Επικίνδυνες συνθήκες δημιουργεί η κακοκαιρία, που χτυπά ήδη τις βόρειες περιοχές της χώρας.

Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρή βροχή και ανέμους σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να αποκλειστεί περιοχή επί της οδού Μπότσαρη, όπου τα κλαδιά δένδρων ακουμπούσαν στα καλώδια της ΔΕΗ και δημιουργούσαν σπινθήρες, ενώ πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Χαλάζι στο μέγεθος μεγάλης πέτρας έπεσε περί τις 2:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αμύνταιο Φλώρινας και στις γύρω περιοχές αλλά και σε Σέρρες και Λάρισα δημιουργώντας προβλήματα στις καλλιέργειες.

Έντονη χαλαζόπτωση, άνεμοι πολλών μποφόρ, ακόμη και ανεμοστρόβιλος σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους στο χωριό Γαλήνη του δήμου Κιλελέρ μεταξύ Λάρισας και Βόλου, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική βρίσκεται σε ετοιμότητα για την πρόληση πυρκαγιών από κεραυνούς που εκδηλώθηκαν ήδη σε Αρτέμιδα, Σκόπελο και Χαλκιδική.

Ετοιμότητα Πυροσβεστικής για φωτιές από κεραυνούς - Ζητά τη συνδρομή των πολιτών για τις πυρκαγιές

Κλιμάκια της αστυνομίας προχώρησαν σε αποκλεισμό του σημείου επί της οδού Μπότσαρη στη Θεσσαλονίκη λόγω της επαφής των κλαδιών των δέντρων με τα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ κατά μήκος του δρόμου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ειδοποιηθεί για επέμβαση στην περιοχή από νωρίς, ωστόσο το ειδικό κλιμάκιο δεν έχει φτάσει ακόμη με αποτέλεσμα να κληθεί τελικά η αστυνομία.

Πτώσεις δέντρων στην Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, για πτώσεις δέντρων λόγω της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την Δευτέρα τη πόλη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του GRTimes, ένα δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στην οδό Παπάφη, ενώ σε άλλη περίπτωση στην οδό Μπότσαρη, μεγάλο κλαδί δέντρου έσπασε και έπεσε επίσης σε ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο.

Νωρίτερα, πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στην περιοχή Παπάφη, ενώ επέμβαση της Πυροσβεστικής χρειάστηκε και στην οδό Μπότσαρη 126.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην Καμάρα με ένα δέντρο να ξεριζώνεται, όπως και στην οδό Μιαούλη στην περιοχή Φλέμινγκ.

Χαλάζι σε Φλώρινα, Σέρρες και Λάρισα

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας. Χαλάζι έπεσε σε Φλώρινα, Σέρρες και Λάρισα.

Χαλάζι που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μεγάλες πέτρες.έπεσε περί τις 2:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αμύνταιο Φλώρινας και στις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr ήδη υπάρχει ανησυχία για καλλιέργειες, με τους αγρότες της περιοχής να σπεύδουν στα χωράφια τους, ώστε να διαπιστώσουν εάν έχουν σημειωθεί τυχόν προβλήματα.

Στη Χάλκη, στη Μελία, αλλά και στον Πλατύκαμπο έχει πέσει χαλάζι σε μεγάλο μέγεθος, ενώ στη Γαλήνη μία κολόνα της ΔΕΗ φέρεται να έχει πέσει και έχει προκληθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ