ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών - Μήνυμα από 112 για επικίνδυνους καπνούς

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών - Μήνυμα από 112 για επικίνδυνους καπνούς
Μεγάλη η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών. Αυξάνονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής CNN Greece / Lefteris Partsalis

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα σε προαύλιο χώρο εργοστασίου με πλαστικά, επί της οδού Αγίας Σοφίας. Λόγω των πυκνών και επικίνδυνων καπνών, στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 για να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι σε μεγάλη έκταση καθώς καίγονται πλαστικά, γεγονός που τους ανησυχεί.

Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή, καθιστώντας τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς μεγαλύτερο, λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Σε επικοινωνία που είχε το CNN Greece με την Πυροσβεστική, η φωτιά μαίνεται μέσα στη βιομηχανική ζώνη επί της οδού Αγίας Σοφίας, ενώ γίνεται μάχη για να μην επεκταθεί σε γειτονικά κτήρια. Η περιοχή έχει γεμίσει πυκνούς μαύρους καπνούς καθώς η ένταση αλλά και η έκταση της φωτιάς είναι μεγάλη.

Εντός του κτηρίου όπου εκδηλώθηκε η φωτιά αλλά και στα γειτονικά κτήρια δεν υπήρχαν εργαζόμενοι, αφού είχε ολοκληρωθεί το ωράριο εργασίας τους.

Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ