ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση της ΔΕΥΑΘ για το δημοσίευμα σχετικά με τη διακοπή υδροδότησης στη Σαντορίνη

Η απάντηση της ΔΕΥΑΘ για το δημοσίευμα σχετικά με τη διακοπή υδροδότησης στη Σαντορίνη
Από τo 2017 έως το 2021 η κατανάλωση νερού στη Θήρα αυξήθηκε πάνω από 100% AP Photo/Michael Virtanen, File

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN Greece, οι κάτοικοι και οι τουρίστες στο νησί της Σαντορίνης αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα την Κυριακή, καθώς μεγάλο μέρος του νησιού δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. 

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θήρας υποστηρίζει από την πλευρά της ότι «παρά τις διακοπές ρεύματος, οι γεννήτριες της ΔΕΥΑΘ δούλεψαν κανονικά και επομένως δεν υπήρξε διακοπή νερού. Η μοναδική φορά που υπήρξε διακοπή υδροδότησης, και μάλιστα όχι λόγω δικής μας υπαιτιότητας, ήταν στην περιοχή της Περίσσας για ελάχιστο χρονικό διάστημα, και σε καμία περίπτωση δεν διεκόπει η υδροδότηση ολόκληρου του νησιού».

Η Ειδική Σύμβουλος Διοίκησης της ΔΕΥΑ Θήρας, Ειρήνη Βλαβιανού, μας απέστειλε σχετικά με το θέμα επιστολή στην οποία αναφέρει:

«Ενημερώθηκα για το δημοσίευμα που είχατε στον ενημερωτικό σας ιστότοπο cnn.gr με τίτλο «Χωρίς ρεύμα και νερό η Σαντορίνη», εχθές Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

»Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θήρας να σας γνωστοποιήσω τα εξής, ώστε να πληροφορηθούν οι αναγνώστες σας για το τι ακριβώς συμβαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί.

»Η Σαντορίνη είναι ένα από νησιά της χώρας μας που προσελκύουν κάθε καλοκαίρι πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Είναι από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, ένα νησί με αδιαμφισβήτητη συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Τους θερινούς μήνες το νησί γίνεται πόλος έλξης όχι μόνο για ξένους αλλά και για Έλληνες τουρίστες, που το επισκέπτονται, για να θαυμάσουν την μοναδικότητά του. Η αυξημένη επισκεψιμότητα και η πληθυσμιακή μεταβολή που αυτή συνεπάγεται δημιουργεί και αυξημένες ανάγκες κατανάλωσης τόσο του ρεύματος, όσο και του νερού.

»Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. φροντίσαμε τα φαινόμενα διακοπής της υδροδότησης να περιοριστούν αισθητά, σχεδόν να εκλείψουν, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού και να μην δυσφημείται ο τόπος μας. Η τεχνική υποδομή που δημιουργήσαμε, το άρτιο τεχνικό προσωπικό και ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων μάς έκανε να πετύχουμε σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη διακοπών της υδροδότησης.

»Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που δημοσιεύσατε στο cnn.gr θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω υπεύθυνα ότι στο νησί, παρά το ότι υπήρξαν διακοπές ρεύματος, οι γεννήτριες της ΔΕΥΑΘ δούλεψαν κανονικά και επομένως δεν υπήρξε διακοπή νερού. Η μοναδική φορά που υπήρξε διακοπή υδροδότησης, και μάλιστα όχι λόγω δικής μας υπαιτιότητας, ήταν στην περιοχή της Περίσσας για ελάχιστο χρονικό διάστημα, και σε καμία περίπτωση δεν διεκόπει η υδροδότηση ολόκληρου του νησιού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ