ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας 300 μέτρα από τη ΓΑΔΑ

Επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας 300 μέτρα από τη ΓΑΔΑ
Οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο ΑΤΜ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Σε μια κίνηση θράσους αλλά και ένδειξη δύναμης, ομάδα κουκουλοφόρων τα ξημερώματα δεν δίστασε να επιτεθεί σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Συγκεκριμένα οι κουκουλοφόροι, τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο ΑΤΜ του υποκαταστήματος, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη Μαυρομιχάλη και αμέσως μετά κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Η φωτιά προκάλεσε υλικές ζημιές στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και στην πρόσοψη του καταστήματος ενώ όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί, οι δράστες είχαν ήδη καταφέρει να φτάσουν αρκετά μακριά.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα μέρος σχεδίου που περιλαμβάνει εμπρησμούς και καταδρομικές επιθέσεις από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ παράλληλα θέλουν να δηλώσουν και τη συμπαράστασή τους σε καταδικασμένο, ο οποίος αυτή την περίοδο κάνει απεργία πείνας.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν και την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητα τη νύχτα, για να διαπιστώσουν εάν σχετίζονται με το σχέδιο των εμπρηστικών επιθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ