ΕΛΛΑΔΑ

Πώς δρούσε το μεγάλο καρτέλ ναρκωτικών

Πώς δρούσε το μεγάλο καρτέλ ναρκωτικών

Μια καλοκουρδισμένη επιχείρηση με κατώτερο προσωπικό, ιεραρχία και αρχηγό ήταν το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε έξι χώρες τις Ευρώπης ανάμεσα τους και την Ελλάδα.

Συνολικά συνελήφθησαν 18 άτομα, ενώ ταυτόχρονα έγινε συντονισμένη επιχείρηση σε Ιταλία Ισπανία Σουηδία Αυστρία Γερμανία και Αλβανία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εγκληματική οργάνωση το κάθε μέλος είχε τη δίκη του αρμοδιότητα και πληρωνόταν ανάλογα. Μάλιστα, συμφώνα με πληροφορίες τα μέλη του κυκλώματος που κατασκεύαζαν τις κρύπτες των φορτηγών μέσα στις οποίες έκρυβαν τα ναρκωτικά κατά τη μεταφορά, εισέπρατταν 10.000 ευρώ ενώ οι οδηγοί 3.000 ευρώ . Φυσικά όσο πιο ψηλά ανέβαινε στην ιεραρχία κάποιος τόσο ποιο υψηλό ήταν το μηνιαίο εισόδημα του.

Τα μέλη του καρτέλ έφερναν με ταχύπλοα τα ναρκωτικά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο και αφού τα έθαβαν στην παραλία, όταν ήταν ασφαλές πήγαιναν με τα φορτηγά και τα έπαιρναν. Έτσι έγινε και χθες, όπου έθαψαν στην παραλία 700 κιλά χασίς που έφεραν από τη γειτονική χώρα.

Ο ηγέτης του κυκλώματος είχε έδρα την Αλβανία και από εκεί κινούσε τα νήματα της δράσης του κυκλώματος. Το τμήμα γενικών υποθέσεων της δίωξης ναρκωτικών παρακολουθούσε εδώ και 10 μήνες το καρτέλ ενώ στο μικροσκόπιο είχαν μπει και τα κινητά τους τηλέφωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ