ΕΛΛΑΔΑ

Παιδικοί σταθμοί και δημοτικά σχολεία μέχρι τις 18:00

Παιδικοί σταθμοί και δημοτικά σχολεία μέχρι τις 18:00
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε δύο πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής που βρίσκονται στην τελική ευθεία ΙΝΤΙΜΕ

Την επέκταση του ωραρίου των δημοτικών παιδικών σταθμών αλλά και δημοτικών σχολείων έως τις 18:00 το απόγευμα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας σε συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό - Η Μεγάλη Πρόκληση» .

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε δύο πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής που βρίσκονται στην τελική ευθεία -την επέκταση ωραρίου των παιδικών σταθμών και των δημοτικών αλλά και τη στελέχωση των μονάδων υγείας, κυρίως των νησιών, με γυναικολόγους και παιδιάτρους.

Με την επέκταση του ωραρίου στα δημοτικά σχολεία, όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα περιλαμβάνεται και η μελέτη -κάτι που θα ανακουφίσει τους γονείς.

Προτεραιότητα είναι, κατά τον πρωθυπουργό, η εξασφάλιση προσιτής στέγης για τους νέους ανθρώπους.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, πως το κόστος για την αγορά νέου σπιτιού, όπως και τα ενοίκια, έχουν ανέβει σημαντικά, κάτι που συχνά αποτρέπει τα νέα ζευγάρια, από το να κατοικήσουν σε μεγαλύτερο σπίτι και να ξεκινήσουν δική τους οικογένεια.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που προβλέπει την εξάντληση κάθε διαθέσιμου μέσου, συμπεριλαμβανομένης της περιουσίας του δημοσίου, την εφαρμογή αντικινήτρων και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, για την ανακαίνιση των παλαιών κατοικιών. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, σημείωσε, υπάρχει μεγάλο κτηριακό απόθεμα, που είναι αναξιοποίητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ