ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Δράμα: Πυροβόλησε πισώπλατα και από κοντινή απόσταση την σύζυγό του

Γυναικοκτονία στη Δράμα: Πυροβόλησε πισώπλατα και από κοντινή απόσταση την σύζυγό του
Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα από πολύ κοντινή απόσταση την εν διαστάσει σύζυγό του INTIME

Οι πρώτες λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 59χρονης στη Δράμα από τον εν διαστάσει σύζυγό της, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιείται στη σορό της άτυχης γυναίκας.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο 64χρονος πυροβόλησε την άτυχη γυναίκα μία φορά στην πλάτη και μία φορά στο θώρακα. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν με καραμπίνα από πολύ κοντινή απόσταση.

Η δολοφονία έγινε στο σαλόνι, όπου βρέθηκαν δύο κάλυκες. Το γεγονός ότι το θύμα δεν έφερε εκδορές ή εκχυμώσεις δείχνει ότι δεν προηγήθηκε πάλη αλλά ούτε χτυπήματα με τα χέρια ή άλλο αντικείμενο. Ο δράστης πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε τη σύζυγό του δύο φορές με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Στη συνέχεια, μετέβη στο μπάνιο του σπιτιού και έβαλε τέλος στη ζωή του με έναν πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα. Για να καταφέρει να αυτοπυροβοληθεί χρησιμοποίησε μία μασιά που την πήρε από το τζάκι του σαλονιού. Γύρισε την κάννη του όπλου προς την κοιλιακή χώρα και πάτησε τη σκανδάλη με τη μασιά. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Η ιατροδικαστική εξέταση θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη.

«Ακούσαμε τα ουρλιαχτά της κόρης τους», λένε γείτονες

Στο μεταξύ, μάρτυρας και γείτονας του ζευγαριού αποκαλύπτει στο GRTimes ότι λίγο πριν το έγκλημα υπήρξε ένας μεγάλος καυγάς διαρκείας.

Ο άνδρας κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας πήρε το κυνηγετικό όπλο, το οποίο ήταν δικό του, και όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ είχε άδεια, και τραυμάτισε θανάσιμα την γυναίκα του στο στήθος, μέσα στο σαλόνι του σπιτιού τους ενώ εν συνεχεία ο ίδιος έδωσε τέλος στη δική του ζωή μέσα στο μπάνιο με τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

Το νεκρό ζευγάρι βρήκε η μία από τις δύο κόρες της οικογένειας κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Μια γειτόνισσα τονίζει στο τοπικό μέσο: «Περίπου 8:15 το πρωί ακούστηκαν τσιρίδες και ουρλιαχτά από τη κόρη του ζευγαριού η οποία είχε μόλις φτάσει στο σπίτι και αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα».

Σοκαρισμένοι οι γείτονες του ζευγαριού για το τραγικό συμβάν αναφέρουν: «Είμαστε σε κατάσταση σοκ, ποτέ δεν ακούσαμε να μαλώνουν».

Μάλιστα όπως αναφέρει ο ίδιος κάτοικος της περιοχής «ο 64χρονος φαινόταν ήσυχος άνθρωπος αν και δεν είχαμε πολλές επαφές, πολλές φορές πήγαινε τα εγγόνια του στο σχολείο και σίγουρα δεν πιστεύαμε ότι είναι ικανός για κάτι τέτοιο καθώς δεν είχε δώσει κάποιο δικαίωμα. Δεν καταλάβαμε ποτέ ότι κάτι δεν πάει καλά».

Ωστόσο οι γείτονες του ζευγαριού είχαν γνώση πως το ζευγάρι ήταν σε διάσταση καθώς όπως αναφέρουν στο ότι «οι δυο τους αν και έμεναν στο ίδιο σπίτι, ζούσαν σε ξεχωριστούς ορόφους».

Επιπλέον, κάνουν λόγο για απόφαση της συζύγου του 64χρονου περί διαζυγίου κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον ίδιο και διέπραξε αυτό το έγκλημα.

Μάλιστα, το θύμα φέρεται πως φοβόταν για την ζωή της, κάτι το οποίο είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη της. «Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή μπορεί να πάρει το όπλο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμαρχος Προσοτσάνης, Θεόδωρος Αθανασιάδης, στην τοπική ιστοσελίδα Voria.gr το ζευγάρι ήταν μαζί για τουλάχιστον 30 χρόνια και είχε δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο, καθώς και τρία εγγόνια.

Οι δύο σοροί έχουν μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ