ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε συνηγόρους οικογένειας Γρηγορόπουλου

Απάντηση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε συνηγόρους οικογένειας Γρηγορόπουλου
Pixabay

Απάντηση στις καταγγελίες των συνήγορων της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Οι ευθείες "βολές" και επιθέσεις σε βάρος των εξαίρετων Δικαστών και Εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, που καθόλη τη διάρκεια της δικαστικής τους πορείας, μέχρι σήμερα, ασκούν με κύρος, ήθος και ευσυνειδησία τα δικαστικά τους καθήκοντα και η εξακολουθητική στοχοποίηση τους και, ειδικά, όταν αυτή προέρχεται από Συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, προσβάλλουν το νομικό πολιτισμό της χώρας, καθότι, ως «τακτική», εκμεταλλευόμενη τα ευαίσθητα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης, επιχειρεί να δημιουργήσει την αντίληψη, ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεκτό να απονέμεται εκτός του πλαισίου των αρχών της Δίκαιης Δίκης.

»Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι οι πολίτες της χώρας, διαχρονικά, εμπιστεύονται την Ελληνική Δικαιοσύνη και τέτοιου είδους πρακτικές ουδέποτε επηρέασαν και ούτε επηρεάζουν την αμεροληψία των Λειτουργών της

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Δεν άξιζε το ελαφρυντικό στον Κορκονέα» είπε ο εισαγγελέας

«Δεν άξιζε το ελαφρυντικό στον Κορκονέα» παραδέχθηκε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, ζητώντας να επιβληθεί στον πρώην ειδικό φρουρό η ανάλογη ποινή, δηλαδή τα ισόβια, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως είναι γνωστό, η αναγνώριση ελαφρυντικού και συγκεκριμένα του «πρότερου σύννομου βίου» από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, είχε οδηγήσει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα εκτός φυλακής, το καλοκαίρι του 2019, καθώς παρά την καταδίκη του για τη συγκεκριμένη κακουργηματική πράξη, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Από αυτά είχε ήδη εκτίσει τα 11 χρόνια, ενώ προσμετρήθηκε και ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές, τα λεγόμενα «μεροκάματα», με συνέπεια να αποφυλακιστεί μόλις ένα 24ωρο μετά την ετυμηγορία του Εφετείου.

Η εισαγγελική πρόταση «δικαιώνει την οικογένεια Γρηγορόπουλου, ότι έδρασε δολοφονικά εναντίον του μικρού Αλέξανδρου ένας αποφασισμένος, ψυχρός, εγωιστής και έντονα αντικοινωνικός αστυνομικός, πράγμα που κάνει πιο επιβαρυντικές τις περιστάσεις» σχολίασε ο δικηγόρος Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Οι περιστάσεις ενός εγκλήματος συνεκτιμώνται από τον νόμο. Επίσης θα ήθελα να σχολιάσω την απαράδεκτη, παρά τον νόμο, εντελώς αυθαίρετη συμπεριφορά της προέδρου του δικαστηρίου, της κυρίας Πάπαρη. Μόνη της αποφάσισε ότι δεν δικαιούνται ότι παριστάμενοι της οικογένειας για την υπεράσπιση κατηγορίας να έχουν λόγο, παρά το γεγονός ότι η ίδια στην απόφασή της έκρινε ότι έπρεπε να κλητευτούμε ως διάδικοι» συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Μετά τη σημερινή αγόρευση του εισαγγελέα, η έδρα ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για τις 28 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ