ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητές έξω από τις σχολές για να εμποδίσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Φοιτητές έξω από τις σχολές για να εμποδίσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει και στις τις υπόλοιπες εισόδους της Πανεπιστημιούπολης, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. CNN GREECE / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής φοιτητές και διοικητικοί εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης του ΕΚΠΑ, στην Κατεχάκη, αντιδρώντας στο θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει και στις τις υπόλοιπες εισόδους της Πανεπιστημιούπολης.

Παράλληλα φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν ήδη συγκεντρώσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) αλλά και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε πρόσφατες δηλώσεις του από την Κοζάνη είχε πει ότι τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας δεν αναμένεται να τοποθετηθούν στις θέσεις τους μέσα στον Ιούνιο.

«Οι ΟΠΠΙ έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία αλλά προφανώς ο Ιούνιος δεν είναι μήνας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αφού οι φοιτητές δίνουν εξετάσεις και δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο αντικείμενο ενασχόλησής τους» είχε πει χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ