ΕΛΛΑΔΑ

Καταζητούμενος για δολοφονία ο ναρκέμπορος στη Θεσσαλονίκη - Διαφεύγει ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος

Καταζητούμενος για δολοφονία ο ναρκέμπορος στη Θεσσαλονίκη - Διαφεύγει ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για τη δολοφονία ενός ανθρώπου στη Μεγάλη Βρετανία αναζητούσαν οι Αρχές έναν από τους συλληφθέντες, στη μεγάλη υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα άτομα που αποτελούσε βασικό μέλος της συμμορίας των ναρκεμπόρων, είχε σκοτώσει, καίγοντας έναν άνδρα, τον οποίο δεν δίστασε να περιλούσει με βενζίνη.

Οι Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας γνώριζαν τα στοιχεία του, όμως είχαν χάσει τα ίχνη του, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν ανακαλύψει, ότι είχε ξεκινήσει να εμπλέκεται με διακίνηση κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερες νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της εξάρθρωσης του διεθνούς κυκλώματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, τέλος Μαρτίου οι ιταλικές Αρχές σε έφοδο που έκαναν σε λιμάνι, εντόπισαν μέσα σε κοντέινερ, κοκαΐνη που ξεπερνούσε τον μισό τόνο, κρυμμένη και πάλι σε φορτίο με μπανάνες.

Και για εκείνο το φορτίο, ως βασικοί μεταφορείς, φέρονται οι συλληφθέντες στην Ελλάδα, ενώ την ποσότητα «μαμούθ» οργάνωσε να μεταφερθεί στην Ιταλία και πάλι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος διαφεύγει.

Όλα αποκαλύφθηκαν, όταν η αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών ενημέρωσε τις ελληνικές Αρχές, για την ύπαρξη του συγκεκριμένου καρτέλ κοκαΐνης και άρχισε η έρευνα στην Ελλάδα, για να εντοπιστεί το φορτίο.

Την Πέμπτη έγινε επέμβαση και βρέθηκαν κρυμμένα τα πακέτα της κοκαΐνης που έφταναν τα 300 κιλά, ενώ τέσσερις αλλοδαποί, εθνικότητας Ηνωμένου Βασιλείου, συνελήφθησαν.

Τα μέλη του κυκλώματος μάλιστα, φέρονται άτομα τα οποία έχουν έδρα το εξωτερικό και έκαναν συχνά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη, κάθε φορά που μέσω του λιμανιού θα μετέφεραν την ποσότητα των ναρκωτικών.

Στην αστραπιαία επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν εκτός από τους αστυνομικούς της αμερικάνικης Δίωξης Ναρκωτικών και Έλληνες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων, αλλά και της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ