ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την χαλαζόπτωση - «Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο χαλάζι»

Θεσσαλία: Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την χαλαζόπτωση - «Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο χαλάζι»
Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την χαλαζόπτωση στη Θεσσαλία ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία «Genesis» στις καλλιέργειες της Θεσσαλίας, με τους κατοίκους να μιλούν για πρωτοφανή χαλαζόπτωση.

Χαλάζι και δυνατός αέρας «σάρωσαν» τις καλλιέργειες, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Εδώ και 50 χρόνια δεν έχει πέσει ποτέ τόσο χαλάζι στην ευρύτερη περιοχή… Δεν ήταν μόνο το μέγεθος, αλλά και η διάρκεια του φαινομένου… και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταστρέψει ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του».

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται και στις υποδομές, σε αγροτικούς δρόμους αλλά και σε ποιμνιοστάσια.

Βροχές και καταιγίδες και σήμερα

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Genesis» καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές στη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που από το πρωί εκδηλώνονται κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σταδιακά θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν όλη την χώρα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρότερα στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ενώ από το μεσημέρι στην Πίνδο και στην Ανατολική Στερεά. Εξασθένηση και περιορισμός τους αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, όμως τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής κυρίως στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και στην Εύβοια.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι και στην Αττική. Τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στον νομό Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ