ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Genesis»: Προβλήματα στην Αττική από τις καταρρακτώδεις βροχές

Κακοκαιρία «Genesis»: Προβλήματα στην Αττική από τις καταρρακτώδεις βροχές
Η πυροσβεστική έλαβε τουλάχιστον είκοσι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια στο λεκανοπέδιο της Αττικής CNN Greece/ Γαστεράτος Αλέξανδρος

«Άνοιξαν οι ουρανοί» το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Genesis». Καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες έπληξαν πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, τόσο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τα προάστια της πρωτεύουσας, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά. 

Σε πολλές περιοχές οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, με δυσκολία διεξαγόταν η κυκλοφορία στην περιφερειακή Υμηττού από το ύψος της Ελευθερίου Βενιζέλου (Κατεχάκη), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από θραύση αγωγού της ΕΥΔΑΠ.

Επίσης, προβλήματα σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο στη περιοχή του Καρέα στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα.

Η πυροσβεστική έλαβε τουλάχιστον είκοσι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες σε Αρτέμιδα, Σπάτα, Ραφήνα, Καισαριανή, Παπάγου, Βύρωνα, Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο και Πειραιά.

Τα φαινόμενα στην Αττική αναμένεται έως το απόγευμα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων. Μεταξύ άλλων – απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και να μην διασχίζουν ποτέ και για κανέναν λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που από το πρωί εκδηλώνονται κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σταδιακά θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν όλη την χώρα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρότερα στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Η κακοκαιρία πλήττει περισσότερο την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Θράκη, καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Εξασθένηση και περιορισμός τους αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, όμως τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής κυρίως στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και στην Εύβοια.

Βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στον νομό Θεσσαλονίκης.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ