ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα ρεύματος: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα - Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοιχτή

Επίδομα ρεύματος: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα - Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοιχτή
Ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Power Pass, αλλά και την ψηφιοποίηση των ταυτοτήτων και των διπλωμάτων οδήγησης, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός δήλωσε, ότι την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος ρεύματος, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν τις επιστροφές που τους αναλογούν, ενώ σημείωσε, ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τα τέλη Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στην ψηφιοποίηση της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης, αφού, όπως είπε, από τον ερχόμενο μήνα θα μπορούμε να τα έχουμε σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό μας τηλέφωνο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός θα αποτελείται από τον ΑΦΜ συν τρία ακόμα νούμερα μπροστά από αυτόν.

«Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλεπιδρά με αυτόν τον κωδικό», είπε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε: «η ταυτότητα είναι ένα μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλα γίνονται ψηφιακά πλέον».

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν προληπτική μαστογραφία σε γυναίκες 50-69 ετών, είπε ότι ήδη ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων SMS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ