Θεσσαλονίκη: Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ την Τετάρτη
Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο, Τετάρτη, το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.
Κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη η διοίκηση του Οργανισμού, καταθέτοντας αγωγή με την οποία ζητούσε η κινητοποίηση να κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Τελικώς, η προσφυγή έγινε δεκτή ως προς το πρώτο σκέλος (κατά πληροφορίες για τυπικούς λόγους).
Κατά της παραπάνω απόφασης οι εργαζόμενοι θα ασκήσουν έφεση και πρόθεσή τους είναι να πραγματοποιήσουν κανονικά την απεργία, με την έναρξη της πρωινής βάρδιας (4:30 π.μ.).
Έχει ληφθεί μέριμνα, σύμφωνα με το Συνδικάτο των εργαζομένων, για την εκτέλεση ορισμένων δρομολογίων με προσωπικό ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση, όπως επισημαίνουν, στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μεταξύ άλλων ζητούν την επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης και ευθύνης και ανθυγιεινού.
Κεραμέως για συντάξεις χηρείας: Προστατεύουμε περισσότερους από 75.000 συνταξιούχους
13:15
Ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο όχημά του στα Χανιά – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος
13:13
Όταν η NASA έστειλε 3.300 μέλισσες στο διάστημα, εκείνες έφτιαξαν κηρήθρα χωρίς βαρύτητα
13:10
Μιχαηλίδου: Μπορούν να γίνουν προσωπικοί βοηθοί και οι συγγενείς πρώτου βαθμού
13:09