ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο Μυλοπόταμο: Απολογείται σήμερα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος

Έγκλημα στο Μυλοπόταμο: Απολογείται σήμερα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ / INTIME

Απολογείται σήμερα ενώπιον του Ανακριτή Ρεθύμνου ο 44χρονος καθ΄ομολογίαν δράστης της δολοφονίας ενός 22χρονου το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στον Αργουλιό Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια ενώ έχει εκπονηθεί και ειδικό σχέδιο για τη μεταγωγή του 44χρονου στα Δικαστήρια, υπό το φόβο επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων στον 44χρονο.

Ο 44χρονος θα δώσει τη δική του εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή έξω από το σπίτι της αδελφής του θύματος αλλά και όσα είχαν προηγηθεί.

Υπενθυμίζεται πως ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος παραδόθηκε στην αστυνομία τη Δευτέρα παρουσία του δικηγόρου του ενώ παρέδωσε και το όπλο του εγκλήματος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος είπε πως σε αυτές τις περιπτώσεις τις πρώτες ώρες επικρατεί αναβρασμός.

«Έγινε ένα φονικό μπροστά στα μάτια όλης της οικογένειας» σημείωσε και χαρακτήρισε σημαντική την συμβολή των δικηγόρων σε τέτοια περιστατικά «να εμπνεύσουμε την εμπιστοσύνη προς την δικαιοσύνη και να μην κάνουν άλλες σκέψεις».

Στην περιοχή υπάρχουν φόβοι για το ενδεχόμενο βεντέτας, με τον κ. Στειακάκη να σημειώνει ότι «πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις αποχωρεί από τον τόπο η οικογένεια του δράστη», ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα Cretalive.gr, στην προανακριτική του απολογία ο 44χρονος περιέγραψε το έγκλημα στους αστυνομικούς, λέγοντας ότι είναι «συγκλονισμένος γιατί μια ζωή έφυγε» και πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συνέβαινε σε εκείνον αυτό.

Μάλιστα, κατηγόρησε το θύμα ότι ήταν «δύσκολο άτομο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ