ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε μεγάλη χρηματική απάτη με offshore και εικονικές επενδύσεις

Εξιχνιάστηκε μεγάλη χρηματική απάτη με offshore και εικονικές επενδύσεις

Μία μεγάλη χρηματική απάτη με θύματα γνωστούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με offshore εταιρείες, τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους και πλασματικές επενδύσεις, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, εξιχνίασε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

 

Ένας εθιμοτυπικά επίτιμος πρόξενος στην Ουκρανία και ένας γνωστός απατεώνας επιχειρηματιών αποτελούν τους βασικούς άξονες μίας από τις μεγαλύτερες απάτες σε βάρος Ελλήνων και Ουκρανών επιχειρηματιών.

Ο βασικός κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως μετρ σύμβουλος επενδύσεων. Είχε μαλιστα πείσει τα θύματά του ότι μπορεί να τους αγοράσει συνάλλαγμα με απόδοση 3%. Για το λόγο αυτό ειχε δημιουργήσει τρία εταιρικά σχήματα με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους.

Ο εθιμοτυπικά επίτιμος πρόξενος στην Ουκρανία είχε αναλάβει να μπαίνει στα σαλόνια πλουσίων επιχειρηματιών της γειτονικής χώρας και φυσικά να τους παρουσιάζει την δήθεν μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις. Στην Ελλάδα γνωστός εφοπλιστής είχε βάλει στην "επένδυση" αυτή 60 εκατομμύρια ευρώ και τα έχασε.

Όμως, υπήρξαν και περιπτώσεις που μπορεί να κέρδισαν χρήματα, κάτι που διερευνούν οι αρχές. Τέτοια ήταν η περίπτωση ενός υπαλλήλου του ΣΔΟΕ που ειχε γνωρίσει το 2005 τον βασικό κατηγορούμενο της απάτης και μόλις ο υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε έδωσε το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ και πήρε πίσω 250 χιλιάδες ευρώ!

Οι αστυνομικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος ερευνούσαν για μήνες την υπόθεση και μετα απο εντάλματα σύλληψης που έβγαλε ο εισαγγελέας σήμερα συνέλαβε 5 άτομα, ενώ οι έρευνες του οικονομικού εισαγγελέα θα συνεχιστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ