ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ιστιοφόρο με 56 μετανάστες προσάραξε σε κολπίσκο – Περισυνελέγησαν οι μετανάστες

Ρόδος: Ιστιοφόρο με 56 μετανάστες προσάραξε σε κολπίσκο – Περισυνελέγησαν οι μετανάστες
ΑΠΕ/ΜΠΕ - Φωτογραφία αρχείου

Ιστιοφόρο σκάφος με 56 μετανάστες (16 ανήλικους, 12 γυναίκες και 28 άνδρες) προσάραξε απογευματινές ώρες σήμερα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε κολπίσκο νοτιοδυτικά της Ρόδου. Οι μετανάστες εξήλθαν μόνοι από το σκάφος και παρέμειναν στην ακτή.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρησαν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης, ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού και από ξηράς δύο περιπολικά οχήματα του λιμενικού και ένα VAN της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρόδου.

Οι μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Στο μεταξύ άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών, που φέρεται να επέβαιναν μαζί με τους 108 μετανάστες (21 παιδιά 24 γυναίκες και 63 άνδρες) σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος νοτιοδυτικά της Δήλου.

Οι μετανάστες διεσώθηκαν μετά από ευρεία επιχείρηση του λιμενικού σώματος, ενώ σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των διασωθέντων, φέρονται να αγνοούνται ακόμα τέσσερα άτομα.

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ