ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Δήλου: Άκαρπες οι έρευνες για 8 αγνοούμενους - Έξι συλλήψεις

Ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Δήλου: Άκαρπες οι έρευνες για 8 αγνοούμενους - Έξι συλλήψεις
Συνελήφθησαν έξι εκ των 108 αλλοδαπών, για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, για πρόκληση ναυαγίου και για εγκληματική οργάνωση INTIME / ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ(Φωτογραφία αρχείου)

Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών που επέβαιναν μαζί με 108 άλλα πρόσωπα (21 παιδιά, 24 γυναίκες και 63 άνδρες) σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος νοτιοδυτικά της Δήλου.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες διεσώθηκαν έπειτα από ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος, φέρονται να αγνοούνται ακόμα 8 άτομα (τρία παιδιά και πέντε άνδρες).

Από την Λιμενική Αρχή Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν έξι εκ των 108 αλλοδαπών, για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, για πρόκληση ναυαγίου και για εγκληματική οργάνωση.

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής οι 108 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μύκονο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, κανείς από το σύνολο των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος δεν έφερε κανέναν σωστικό εξοπλισμό.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορό μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ