ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Ανησυχητική αύξηση εισαγωγών για Covid-19 - Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού

ΠΟΕΔΗΝ: Ανησυχητική αύξηση εισαγωγών για Covid-19 - Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού
AP Photo/Lewis Joly

Για ανησυχητική αύξηση των εισαγωγών περιστατικών κορωνοϊού σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ.

Ευτυχώς, όπως σημειώνει ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος, δεν συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία. Ενδεικτικά αναφέρει, πως το Σάββατο, στο νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ εισήχθησαν 16 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι δύο διασωληνώθηκαν και διακομίσθηκαν σε ΜΕΘ κορωνοϊού, ενώ σε προηγούμενες εφημερίες, εισάγονταν ένας με δύο ασθενείς. Συνολικά, όπως αναφέρει, τώρα νοσηλεύονται 22 ασθενείς με κορωνοϊό.

Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, το οποίο εφημέρευε την Κυριακή, εισήχθησαν 11 θετικά περιστατικά και 3 ύποπτα, ενώ στις προηγούμενες εφημερίες εισάγονταν 6 με 7 ασθενείς με κορωνοϊό.

Στο ΣΩΤΗΡΙΑ την περασμένη Παρασκευή εισήχθησαν 31 ασθενείς με κορωνοϊό, τη, περασμένη Δευτέρα 19 και την Παρασκευή 17 Ιουνίου, 13 ασθενείς.

Στο ΤΖΑΝΕΙΟ υπάρχει σταθερότητα, καθώς την Κυριακή εισήχθησαν 7 ασθενείς, όπως και στις προηγούμενες εφημερίες.

Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ την Κυριακή εισήχθησαν 6 ασθενείς με κορωνοϊό και στο σύνολο νοσηλεύονται 25.

Παράλληλα, όπως τονίζει, ανησυχία προκαλεί η σημαντική μείωση του προσωπικού. «Δουλεύουμε φέτος το καλοκαίρι με 10.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι το καλοκαίρι λόγω συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων, νοσήσεις προσωπικού και των άδικων χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος αναστολών εργασίας. Το νοσηλευτικό προσωπικό αποδεκατίσθηκε», κατά τον κ. Γιαννάκο.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ παραιτήθηκαν, συνταξιοδοτήθηκαν 22 γιατροί, χωρίς να αναπληρωθούν με μεγάλο πρόβλημα στις παθολογικές κλινικές.

Στο Νοσοκομείο ΛΑΜΙΑΣ «ξεσηκώθηκαν οι φορείς, γιατί κινδυνεύουν με λουκέτο βασικές κλινικές. Τα τελευταία δύο χρόνια παραιτήθηκαν 40 γιατροί χωρίς να αναπληρωθούν. Τώρα παραιτείται ο ένας εκ των δύο ενεργών πνευμονολόγων, ο ένας εκ των δύο παιδιάτρων, ο ένας εκ των δύο ουρολόγων. Στις Κυκλάδες αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων. Και όμως Το Κέντρο Υγείας Τήνου δεν διαθέτει κανέναν παθολόγο, κανέναν Γενικό Ιατρό. Καλύπτεται μόνο από δύο παιδιάτρους, από ένα καρδιολόγο και από ένα ορθοπεδικό. Ποιος εξετάζει τα περιστατικά κορωνοϊού;», σημειώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ