ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος - Κούγιας: Κόλαφος η πραγματογνωμοσύνη για τον καθ'ομολογίαν δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Φολέγανδρος - Κούγιας: Κόλαφος η πραγματογνωμοσύνη για τον καθ'ομολογίαν δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς
Προτείνεται «να παραπεμφθεί ο υγιέστατος δράστης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ώστε να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από υγιέστατο δράστη, για την οποία προβλέπεται η ποινή της ισοβίου καθείρξεως» INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της και καθ’ομολογία δράστη, με τον οποίο είχαν πάει μαζί διακοπές το περασμένο καλοκαίρι στη Φολέγανδρο.

Όπως αναφέρει ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, στην κατοχή του γραφείου του περιήλθαν σήμερα, Τρίτη, οι πραγματογνωμοσύνες οι οποίες διετάχθησαν για να διαπιστωθεί αν ο δράστης είναι πραγματικά ψυχικά άρρωστος και άρα ακαταλόγιστος, «όπως προσπάθησε να πείσει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πρωτοδικείου Νάξου, ώστε να μη δικαστεί και οδηγηθεί στις φυλακές αλλά να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο προς θεραπεία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κούγια, «η απάντηση των ιατροδικαστών ήταν κόλαφος για τον ίδιο και την υπεράσπισή του. Οι πραγματογνώμονες απεφάνθησαν ότι ο δράστης όχι μόνο δεν είναι ακαταλόγιστος αλλά δεν είναι καν μειωμένου καταλογισμού».

«Μετά την απάντηση αυτή των ιατροδικαστών, η οποία βρίσκεται στην κατοχή μας, η συνεργάτης του γραφείου μας Αικατερίνη Ημέλλου υπέγραψε το πέρας της ανακρίσεως και η δικογραφία διεβιβάσθη στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Νάξου, η οποία θα προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο Νάξου να παραπεμφθεί ο υγιέστατος δράστης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ώστε να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από υγιέστατο δράστη, για την οποία προβλέπεται η ποινή της ισοβίου καθείρξεως», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Όπως είναι γνωστό η οικογένεια Ψαρράκου επιθυμεί όπως η δίκη αυτή διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για λόγους ασφαλείας, όπως έγινε και με τη δίκη Τοπαλούδη, στην οποία, όπως είναι γνωστό, ο κος Κούγιας ήταν και πάλι συνήγορος υποστηρίξεως της κατηγορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ