ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Βύρωνα: «Καταδικαστέα η κατάληψη στο δημαρχείο και από εμάς»

Δήμαρχος Βύρωνα: «Καταδικαστέα η κατάληψη στο δημαρχείο και από εμάς»
"Ωραία ιστορία, αλλά δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα" απάντησε ο δήμαρχος Βύρωνα στη ΝΔ ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Για «στοχοποίηση» κάνει λόγο μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο οποίος ανέπτυξε τη δική του θέση σχετικά με τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο δημαρχείο.

Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας είχε προγραμματίσει εκδήλωση για χτες το απόγευμα στον χώρο του δημαρχείου, με ομιλητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, η οποία ωστόσο παρεμποδίστηκε από άτομα που κατέλαβαν τον χώρο και με ανακοίνωσή της η ΝΔ κατέστησε υπεύθυνο τον δήμαρχο.

«Ωραία ιστορία, αλλά δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα, όταν πλείστες όσες εκδηλώσεις όλων των κομμάτων έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς κανένα εμπόδιο και κανένα άλλο πρόβλημα στον ίδιο χώρο», σημειώνει ο κ. Κατωπόδης σε δήλωσή του.

«Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα λοιπόν, καμία ενορχήστρωση από κανέναν δήμαρχο δεν υπήρξε, ούτε ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για το ποιος πραγματοποιεί ή όχι κατάληψη σε έναν χώρο. Η ίδια δε η κατάληψη είναι προφανώς καταδικαστέα από εμάς», καταλήγει.

Η χθεσινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για το συμβάν:

«Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Βύρωνα έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του δημαρχείου της πόλης με ομιλητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθως τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου.

Η συμπεριφορά του δημάρχου που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε λογικό άνθρωπο.

Αυτή είναι στην πράξη η αντίληψη τους για τη δημοκρατία. Η τοπική οργάνωση θα πραγματοποιήσει κανονικά την συγκέντρωση σε κοντινό χώρο προκειμένου να υπάρξει μία έμπρακτη απάντηση στην συμπεριφορά αυθαιρεσίας και αλαζονείας του Δημάρχου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ