Ευλογιά των πιθήκων - ΕΟΔΥ: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
Ανανεώθηκε:
Στην χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 23 Ιουνίου, τρία εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox), σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Παράλληλα επισημαίνει πως δεν ευσταθούν πληροφορίες για κρούσμα του ιού στις Κυκλάδες.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος ενός επιπλέον ασθενούς με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού, για τον οποίο ο αρχικός έλεγχος δείγματος για είδη non-variola orthopox ιών (στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων) ήταν θετικός.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου».
«Δημοσιεύματα σχετικά με κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε νησί των Κυκλάδων δεν ευσταθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευλογιά των πιθήκων: Αποφασίζει ο ΠΟΥ εάν θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων είχε ο Βρετανός τουρίστας στη Νάξο
Ευλογιά των πιθήκων - ΕΟΔΥ: Στο τέλος του μήνα ξεκινά η προμήθεια των εμβολίων στην ΕΕ
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (20 Δεκεμβρίου)
06:30
Αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού: Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από 16+1 ερωταπαντήσεις
06:00
Eπίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η 6η δόση - Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά
05:00
Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων: Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα
04:00