ΕΛΛΑΔΑ

Επίτιμος δημότης Πηλίου ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον - Τι είπε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα (vid)

Επίτιμος δημότης Πηλίου ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον - Τι είπε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα (vid)
O πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έχει σπίτι στο Πήλιο και δηλώνει σε άπταιστα ελληνικά, λάτρης της Ελλάδας thenewspaper.gr

Διακοπές στο σπίτι του στο Πήλιο κάνει ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που δηλώνει σε άπταιστα ελληνικά λάτρης της χώρας μας και σήμερα, Παρασκευή, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Πηλίου στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου δημαρχείου Αργαλαστής.

Ο 81 ετών Στάνλει Τζόνσον είναι πρώην Ευρωβουλευτής των Συντηρητικών, διπλωμάτης και συγγραφέας, και ιδιοκτήτης της βίλας «Irene» στο Χόρτο Πηλίου. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ο γιός του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει επισκεφθεί το χωριό.

Ο κ. Τζόνσον προχώρησε σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μιλώντας μάλιστα στα ελληνικά.

«Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω από όλα, φυσικά, οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης.

»Πολιτικά μπορεί να βγήκε η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βρετανία θα παραμείνει πάντα μέρος αυτής της μεγάλης ηπείρου.

»Ως μαθητής σπούδασα την αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το Πήλιο ως το μέρος που δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο σκέφτομαι τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι εδώ».

Επίσης προχώρησε σε δηλώσεις για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα δηλώνοντας: «Νομίζω ότι ήδη οι διοικήσεις των δύο Μουσείων συζητούν μεταξύ τους. Θα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων».

Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα επισκεφθεί τη χώρα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με τον ίδιο να απαντάει θετικά αλλά με σχετική επιφύλαξη: «Ναι, υπάρχει η πιθανότητα. Στην Ελλάδα μπορεί, ποιος ξέρει;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ