Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης – Από αέρος κυρίως η «μάχη»
Ανανεώθηκε:
Σε δύο πύρινα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δύσβατη δασική περιοχή του Αγίου Όρους, κοντά στο Ακρωτήριο Αράπης, χωρίς να απειλούνται μοναστήρια και λοιπές εγκαταστάσεις.
Στη μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 112 πυροσβέστες με 35 υδροφόρες, ενώ από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολιτικός υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν με μεγάλη δυσκολία, καθώς τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσβατη δασική περιοχή.
Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο, καθώς -όπως εξήγησε- στην κατάσβεση συμμετέχει μεγάλος αριθμός πυροσβεστών και εναέρων μέσων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην περιοχή δεν πνέουν πλέον ισχυροί άνεμοι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά: Μαίνεται η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
Καιρός: Άστατος από το απόγευμα - Σε ποιες περιοχές της χώρας θα βρέξει
Μήνυμα αρχιεπισκόπου Αμερικής για 250 χρόνια από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
20:30
Γρεβενά: Σύλληψη 88χρονου για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια
20:19
Συναγερμός στο Μαρούσι: Στο νοσοκομείο άνδρας που τραυματίστηκε από κατάρρευση μεσοτοιχίας
20:09
Καλλιθέα: Συνελήφθη 73χρονος επιδειξίας που παρενόχλησε 6χρονη και 18χρονη
20:04