ΕΛΛΑΔΑ

Oδηγός λεωφορείου κατέβασε 11χρονο που δεν φορούσε μάσκα - Στο αυτόφωρο μετά από μήνυση των γονιών

Oδηγός λεωφορείου κατέβασε 11χρονο που δεν φορούσε μάσκα - Στο αυτόφωρο μετά από μήνυση των γονιών
Η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ο κατηγορούμενος οδηγός αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος ΙΝΤΙΜΕ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε ο οδηγός λεωφορείου που κατηγορείται ότι κατέβασε από το όχημα 11χρονο επιβάτη επειδή δεν φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ο κατηγορούμενος οδηγός αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Παρασκευής, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και η Αστυνομία τον συνέλαβε μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, περίπου 15 μαθητές φέρεται να επιβιβάστηκαν στη γραμμή «84» του ΟΣΕΘ περίπου στις 11:00 το πρωί. Πρόκεται για δρομολόγιο που πλέον εκτελείται από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ένας εξ αυτών, 11 ετών, δεν είχε μάσκα μαζί του με αποτέλεσμα ο οδηγός του λεωφορείου να του ζητήσει να κατεβεί. Ο 11χρονος υπάκουσε και αποβιβάστηκε στο ύψος του Μελισσοχωρίου.

Ο πατέρας του παιδιού, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του οδηγού του ΚΤΕΛ -που είναι πατέρας δύο παιδιών-, ο οποίος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ